Sari la conținut

Rezonanța Schumann și reglarea psihofizică

Acest articol este în concordanță cu cercetarea de pionierat a lui Lewis Hainsworth privind corelațiile cu sănătatea ale Rezonanței Schumann (RS) și postulează, alături de Pitkanin și Sidorov, că RS poate fi substratul pentru un mecanism de percepție extrasenzorială de tip radar comun tuturor organismelor. RS formează un fel de sistem de orientare global pentru viață. Absorbția rezonantă a unui semnal oscilant și reacția se presupun, întrucât majoritatea undelor cerebrale intră în primele cinci moduri RS (0 – 35 Hz). Potrivirea frecvenței amplifică chiar și semnalele slabe, chiar și în prezența altor câmpuri puternice, statice și oscilante. Este un aspect vital în comunicarea creier-celulă și celulă-celulă.

Introducere

Rezonanța Schumann (RS) este definită ca un set de moduri de rezonanță sau vârfuri de spectru, între 7,83 și 45 Hz, în porțiunea de frecvență extrem de joasă (ELF) din spectrul câmpului electromagnetic al Pământului. Rezonanța fundamentală Schumann este o undă staționară în atmosferă de aproximativ 8 Hz. Undele cerebrale umane sunt antrenate de acest puls care emite frecvențe Theta și Alfa în aceeași regiune EMF. Sistemul reciproc funcționează ca o buclă închisă de fază.

O buclă închisă de fază este un sistem de control care generează un semnal de ieșire a cărui fază este legată de faza unui semnal de intrare „de referință”. Este un circuit electronic format dintr-un oscilator cu frecvență variabilă și un detector de fază. Semnalul de la detectorul de fază este utilizat pentru a controla oscilatorul într-o buclă de feedback. (Wikipedia)

Necesare pentru creșterea și vindecarea mamiferelor, astfel de semnale prin unde de ghidare din cavitatea geomagnetică sunt meta-driverele proceselor biologice, ale homeostaziei și adaptării. Nu putem să ne dezvoltăm fără ele.

Celulele răspund în intervalul 3 – 25 Hz. Frecvențele din afara acestui interval au un efect redus sau nu au niciun efect. Membranele celulare oscilează sau rezonează pentru a crea o „fereastră biologică”. Fiecare „fereastră” are o frecvență măsurabilă și definită, o amplitudine și o fază care are intervale discrete proiectate pe diferite caracteristici ale undei. „Ferestrele” active facilitează transferul de informații și activitățile de adaptare. Schimbarea ferestrelor produce schimbări funcționale numite schimbări de fază care ne ajută să ne adaptăm la schimbările de mediu.

Anomalii geomagnetice și evenimente solare

În afara câmpului magnetic al Pământului pentru perioade îndelungate, primii cosmonauți au pierdut 80% din densitatea osoasă. Michael Persinger a dezvoltat generatoare de undă Schumann (7,83 Hz) pentru zboruri spațiale care au anihilat acest efect secundar. Anomaliile geomagnetice pot amplifica RS locală în anumite condiții geologice stimulând potențial rezonanța coerentă în undele cerebrale Alfa, formând un sistem reglat, acordat. Interacțiunile solare/geomagnetice corelate cu petele solare și erupțiile solare perturbă în mod semnificativ RS.

Evenimentele solare eliberează raze cosmice care intensifică ionizarea stratului D până la un factor de 10 cu Perturbări Bruște ale Ionosferei (PBI). Astfel de semnale ELF afectează gradientele electrice de țesut ale semnalelor oscilante ULF/ELF, fapt ce implică absorbția rezonantă neliniară a semnalelor oscilante ULF/ELF în sisteme care utilizează semnale oscilante pe bază de ioni naturali în aceeași gamă de frecvențe. Semnalele ULF/ELF pot modifica semnificativ fluxurile celulare ale ionilor de calciu și EEG în țesutul cerebral.

Frecvențele fiziologice, rezonanța coerentă & starea de bine

Suntem scăldați într-o mare de câmpuri electromagnetice (EM) naturale de joasă frecvență de când ne naștem și până murim. Creierul este un sistem electromagnetic sincronizat de semnalul de rezonanță Schumann, care stabilizează în permanență activitatea undelor cerebrale.

Frecvențele undelor cerebrale EEG coincid cu intervalul activității RS. Blackman (1990) a stabilit că semnalele electromagnetice ELF externe induc efluxuri modificate de ioni de calciu din neuroni în țesutul cerebral. Sincronizarea stabilă a sistemelor electromagnetice ale creierului susține gândirea, emoția, memoria și inteligența. În mod semnificativ, unda hipocampului, care exercită o influență decisivă asupra funcției creierului și a memoriei pe termen lung, are aceeași frecvență ca RS primară – 7,8 Hz.

RS modulează punctele de referință ale conștiinței și biologiei noastre. Țesuturile vii detectează, absorb și utilizează semnale electromagnetice din unele intervale de frecvență și ignoră complet alte frecvențe întâlnite în mod natural în spectrul de frecvențe. Suntem „pe aceeași lungime de undă” cu Rezonanțele Schumann care modelează tiparele ELF ale undelor cerebrale într-o gamă stabilită de frecvențe grupate. Unii descriu calități de „antenă” în gama ciclului 8 – 12 a undelor cerebrale.

Rezonanța Schumann ne calibrează starea fizică și psihică

Avem transmițători și receptori electromagnetici în neuronii noștri, inclusiv un sistem de bucle închise de fază. Creierele noastre detectează și răspund la semnalul RS prin potrivirea rezonantă neliniară a frecvenței, modificând echilibrul optim al ciclului melatonină/serotonină, sănătatea cardiacă, neurologică, reproductivă și mortalitatea. Furtunile solare modulează variația zilnică a regiunii D reflectată în variația zilnică a puterii semnalului de rezonanță Schumann.

Acest puls primordial de rezonanță Schumann produs de fulger ne calibrează și ne îmbunătățește starea fizică și psihică. Suntem acordați la acea undă, fapt care se corelează cu o minte relaxată și creativă. Această rezonanță naturală ne ajută să ne realizăm stările optime ale undelor cerebrale, dar această legătura dintre atmosferă și om este perturbată de electrosmogul ultratehnologiei care există în prezent.

Sursă: https://quwave.com/316-971-1-PB.pdf

Licenţa Creative Commons
Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăDerivate 4.0 Internațional .

Lasă un răspuns