Sănătatea emoțională și fizică în raport cu câmpul electromagnetic al Pământului

Articol Sănătatea emoțională și fizică în raport cu câmpul electromagnetic al Pământului - Tehnologie pentru viață

Sănătatea emoțională și fizică în raport cu câmpul electromagnetic al Pământului

Din Wikipedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Schumann_resonances):

„Rezonanța Schumann (RR) este un set de vârfuri de spectru în frecvența extrem de redusă (ELF) a spectrului de câmp electromagnetic al Pământului. Rezonanțele Schumann sunt rezonanțe electromagnetice globale, excitate de descărcările fulgerelor în cavitatea formată de suprafața Pământului și ionosferă”.

Baza sau fundamentul pentru aceste rezonanțe este de 7,83 Hz (cicluri pe secundă), care este o undă staționară în cavitatea dintre ionosferă și Pământ. Întrucât acest tipar ritmic se află în gama undelor cerebrale umane, diferiți autori au speculat că acest aspect al câmpului electromagnetic al Pământului poate acționa ca un fel de minte globală, având capacitatea de a organiza și influența conștiința umană. Deși astfel de speculații pot părea exagerate, există un număr din ce în ce mai mare de dovezi științifice care sugerează următoarele:

• câmpul electromagnetic al Pământului poate influența și media fenomenele psihice;
• tiparul ritmic de 7,83 Hz (variind de la 7 la 8 Hz) joacă un rol semnificativ în producerea fenomenelor psihice, în formarea ADN-ului și sănătatea fizică și psihică a oamenilor.

Evoluția undelor cerebrale

Dr. Lewis B. Hainsworth a emis ipoteza că frecvențele electromagnetice din cavitatea dintre Pământ și ionosferă au jucat un rol esențial în evoluția tiparelor undelor cerebrale la om și mamifere, în special tiparul Alfa în care se încadrează Rezonanța Schumann. Comentând despre corelațiile unice ale activității undelor cerebrale alfa și legătura acestei activități cu rezonanța cavității Pământ-ionosferă, Hainsworth a spus:

„Ca ființe umane, noi avem un potențial extraordinar, pe care abia dacă am început să-l studiem, cu atât mai puțin să-l înțelegem. Capacități de creație, intuiții și talente care sunt imprevizibile sau apar pe neașteptate se pot stabiliza în generațiile viitoare. Sperăm că vom învăța să înțelegem apariția noastră dintr-un mediu în esență electromagnetic și să ne manifestăm potențialul de vindecare, creștere și comunicare non-locală”.

Sănătatea emoțională și fizică

Profesorul R. Weaver de la Institutului Max Planck a realizat un experiment în care s-a constatat că Rezonanța Schumann a restabilit sau a îmbunătățit sănătatea unor subiecți care au locuit într-un buncăr subteran (adică izolați de rezonanța Pământ-ionosferă) și sufereau de tulburări emoționale și migrene.

Formarea ADN-ului

Dr. Luc Montagnier a efectuat un experiment în care a umplut cu apă pură două eprubete, iar într-una dintre eprubete a introdus un fragment de ADN bacterian puternic diluat. După ce a înconjurat ambele eprubete cu un câmp electromagnetic slab pulsând la 7 Hz timp de 18 ore, în eprubeta care inițial nu avusese decât apă s-a detectat ADN. Se pare că cei 7 Hz au jucat un rol substanțial în a extrage informațiile ADN dintr-o eprubetă și a le comunica în cealaltă eprubetă.

Comunicarea și fenomenele psihice

Dr. Michael Persinger a efectuat cercetări în care două persoane aflate în camere separate au fost supuse la câmpuri magnetice identice la aproximativ 7 Hz. Când unul dintre acești indivizi a desenat o imagine, celălalt a putut să redea aproximativ acel desen, deși erau în camere separate (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=9l6VPpDublg). Studiile ulterioare au arătat o corelație puternică între activitatea geomagnetică și fenomenele psihice.

Perturbarea rezonanței Schumann

Dovezile sugerează că proliferarea câmpurilor electromagnetice create de om a dat naștere unui fel de haos electromagnetic, care acum pare să afecteze Rezonanța fundamentală Schumann, mărind-o efectiv și adăugând la haosul trăit de sistemele vii. Dacă așa stau lucrurile, rezultă că:

1) integrarea Rezonanței Schumann fundamentale în mediile umane vii este benefică în stabilirea unei sănătăți fizice și psihologice optime; și
2) odată cu creșterea continuă a tehnologiei electromagnetice, sănătatea viitoare a tuturor sistemelor vii pare să facă necesară apariția unei tehnologii organice capabile să reducă și/sau să inverseze efectele negative ale tehnologiei electromagnetice sintetice.

Sursa: https://subtle.energy/the-schumann-resonance-the-earths-field-effects-on-human-health/

Licenţa Creative Commons
Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăDerivate 4.0 Internațional .

Ți-a plăcut acest articol? Introdu adresa ta de email mai jos pentru a putea primi săptămânal materiale pentru starea ta de bine.

* După completarea formularului, verifică și folderul Spam din adresa ta de email.

Datele tale personale sunt în siguranță cu noi! Nu vom înstrăina, vinde sau închiria adresa ta de email sau orice alte date personale. Politica noastră este ZERO toleranță față de email-urile nesolicitate!

Redistribuie "Sănătatea emoțională și fizică în raport cu câmpul electromagnetic al Pământului"

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *