Sari la conținut

10 afirmații pozitive pentru pace interioară, iubire și prosperitate (+ meditații audio gratuite)

Majoritatea oamenilor întreabă: „Ce este o afirmație pozitivă?”. Este o propoziție sau o frază pe care o repeți într-o stare de calm pentru a sugestiona în mod benefic subconștientul astfel încât să conducă spre rezultatul dorit. 

Pentru ce sunt folosite afirmațiile pozitive?

Afirmațiile pozitive nu sunt un simplu trend spiritual sau de dezvoltare personală apărut recent, ceva ce e la modă acum. Ideea de sugestionare a minții subconștiente a fost practicată sub o formă sau alta încă din cele mai vechi timpuri în toate domeniile de viață – de la creșterea succesului la vănătoare (desenele radionice cu secvențe de capturare a prăzii din peșterile descoperite în toată lumea de către oamenii de știință), la invocarea spiritelor în șamanism, vindecare la nivelul trupului, minții și sufletului și integrarea lor în practicile zilnice de dezvoltare personală pentru atragerea unor oportunități favorabile și un grad mai mare de împlinire și fericire. 

CITEȘTE ȘI ARTICOLUL [STUDIU] EFECTELE SUGESTIILOR POZITIVE ASUPRA CREIERULUI (CLICK AICI)

De asemenea, ele pot fi integrate în practica meditației de zi cu zi.

Sugestiile pozitive pot fi folosite și pentru a ajuta transformarea obiceiurilor nocive, a tiparelor negative de gândire, dizolvarea emoțiilor joase și a comportamentelor care te sabotează. 

Cheia succesului și cum poți materializa mai ușor ce ți-ai propus

Conectându-te trup și suflet la afirmațiile pozitive cu care lucrezi – este foarte important să fii aliniat energetic la ceea ce îți spui sau rostești pe parcursul acestei practici -, poți accelera într-un mod uimitor materializarea oricărui obiectiv, scop sau vis pe care îl ai. Secretul este să te conectezi energetic la afirmațiile pozitive pe care le folosești, pentru că subconștientul este impresionat de trăiri mai mult decât de idei. 

Așadar, sugestia împreună cu emoția intensă asociată ei reprezintă CHEIA REUȘITEI. 

Sfaturi privind modul de utilizare a afirmațiilor pozitive

Întrucât majoritatea oamenilor au un program activ și încărcat pe timpul zilei, de cele mai multe ori neglijează să acorde timp meditației sau rostirii sugestiilor pozitive. Mulți consideră că ai nevoie de mult timp și condiții speciale. Nimic mai neadevărat. Sunt suficiente și 5 minute, cu condiția să fii cu adevărat prezent în practica ta în acest răstimp. De asemenea, poți rosti în interiorul tău orice afirmație dorești, ori de câte ori îți amintești. 

Oricând te dedici trup și suflet acestei practici, indiferent de timpul pe care îl ai la dispoziție, este binevenit și va produce efecte nebănuite. 

Totuși, momentul cel mai propice pentru rostirea afirmațiilor cu scopul de a impregna subconștientul cu o nouă direcție este atunci când te poți liniști și relaxa câteva clipe. De exemplu, te poți aseza pe un scaun sau pe o canapea, dându-ți voie să respiri profund, din abdomen, să te eliberezi de tensiuni și de orice alte task-uri, să închizi ochii și lași mintea să se liniștească. De asemenea, un timp extraordinar de favorabil pentru repetarea afirmațiilor pozitive este înainte de culcare, în starea dintre veghe și somn. Atunci subconștientul este cel mai ușor de impresionat cu noile sugestii pentru că factorul critic care ține de mintea rațională, foarte activă pe parcursul zilei, devine inactiv și barierele cad. 

Despre importanța unor practici interioare pozitive, influența subconștientului asupra vieții de zi cu zi, cum să atingi un nivel mai înalt de împlinire și pace lăuntrică, dar și alte învățături spirituale și pentru dezvoltare personală, îți recomandăm cartea Atracția Succesului, de la editura Vidia (click aici).

Iată câteva pregătiri prealabile pentru practica sugestiilor 

Memorează-ți afirmația În funcție de alegerea ta, poți folosi una dintre afirmațiile pe care ți le vom da aici sau ești liber îți creezi propriile sugestii care te vor ajuta să-ți mărești încrederea, să-ți îmbunătățești starea de spirit, să atragi abundență financiară sau orice alte resurse pe care ți le-ai propus. Așa cum spuneam, cheia este să fie ceva la care tu vibrezi pe deplin.

Alege un loc potrivit Pentru a-ți folosi afirmațiile, așa cum scriam mai sus, trebuie să găsești un loc potrivit. Asta nu înseamnă că trebuie să călătorești câteva ore. Poți alege un loc în comunitatea ta sau în zona unde locuiești. Ori la serviciu. Cu puțină practică, o poți face și în metrou în drum spre job dacă înveți să-ți focalizezi atenția în interior. Pentru rezultate optime, starea interioară de centrare și liniștire este mai importantă decât locația, dar dacă ai posibilitatea alege totuși și o zonă în care te simți confortabil și în siguranță. 

Așază-te într-o poziție confortabilă Pentru a începe meditația folosind afirmațiile pozitive, adoptă o poziție comodă. Apoi închide ochii. Retrage-ți atenția din exterior către interior. Liniștete-ți corpul. În felul acesta vei putea să asimilezi mai eficient afirmațiile cu care lucrezi. 

Pentru a obține cele mai bune rezultate, repetă-ți afirmațiile cu regularitate, dar nu mai departe de punctul în care ajung să ți se pară lipsite de vitalitate. Dacă se întâmplă asta, recreează-ți unele noi sau ajustează-ți scopurile.

Top 10 mantre pentru o minte mai calmă, iubire și prosperitate

În funcție de alegerea ta, îți poți personaliza propozițiile și frazele cu care lucrezi sau la fel ca alți oameni, poți folosi și următoarele afirmații:

1. Sunt prezent acum și aici.

2. Mă simt împlinit.

3. Onorez divinitatea din interiorul meu .

4. Trăiesc în compasiune și înțelegere cu toți ceilalți.

5. Sunt în armonie cu viața.

6. Sunt în permanență protejat și în siguranță. 

7. Aleg abundența, bogăția și prosperitatea.

8. Sunt sănătos, viguros și plin de vitalitate.

9. Universul lucrează întotdeauna în favoarea mea.

10. Totul este așa cum trebuie să fie.

Te invităm să folosești și meditațiile noastre audio ghidate disponibile gratuit pe SoundCloud: 

OPTIMISM ȘI POZITIVITATE CONTINUĂ (CLICK AICI)

STAREA DE ASPIRAȚIE ȘI COMUNIUNE CU DUMNEZEU (CLICK AICI)


Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăDerivate 4.0 Internațional .

3 comentarii la „10 afirmații pozitive pentru pace interioară, iubire și prosperitate (+ meditații audio gratuite)”

      1. Buna ziua! Pentru mai multe informatii referitoare la tema articolului, accesati resursele puse la dispozitie in interiorul textului, iar ca sa primiti notificare cand publicam noi articole, va puteti inscrie la newsletterul nostru cu adresa de email in casuta de mai sus.

Lasă un răspuns