Sari la conținut

21 de învățături spirituale pentru copiii noștri

Chiar aşa: ce le lăsăm copiilor noştri cu limbă de viaţă, nu de moarte? Ce mesaje, ce hărţi explicative, ce semne de circulaţie pe tărâm spiritual, moral?

Am putea selecta ceea ce ni se potriveşte, din lista de mai jos. Sau am putea să bifăm toate punctele de pe listă. Sau să adăugăm altele. Am putea considera lista drept un punct de pornire şi să o completăm la infinit. Sau să o considerăm completă şi să o predăm ca atare generaţiei următoare. Alegerea ne aparţine. Totul este să nu procedăm prin eliminare. Fiecare dintre cele 21 de mesaje este o piesă fără de care puzzle-ul nu se va lega nicicum.

1. Ești o ființă deosebită

Eşti aici pentru că aşa a decis Universul.

2. Ești liber să fii ceea ce ești

Nu lăsa pe nimeni să îţi pună etichete, nici să îţi impună un scenariu care nu corespunde autenticităţii tale şi în care nu te regăseşti.

3. Asumă-ți rădăcinile

Fiecare înaintaş din arborele tău genealogic este un dar ce sălăşluieşte în interiorul tău şi care trebuie folosit în favorea ta, în favoarea întregului Univers.

4. Învață să nu ceri iubire

iubireIubeşte, pur şi simplu. Ceea ce trimiţi în lume se întoarce.

5. Să crezi în miracole

Despre micile miracole cotidiene vorbesc. Crede în ele şi fii atent la coincidenţe. Fiindcă există în ele mesaje ascunse, care te pot ghida pe drumul cel bun. Aceasta este una dintre cele mai importante învățături spirituale.

6. Fă acte de generozitate

generozitateCel puţin câte unul în fiecare zi. Faţă de cei apropiaţi sau faţă de cunoştinţe întâmplătoare. Au aceeaşi valoare.

7. Tămăduieste traumatismele

Dacă există, în arborele tău genealogic, traumatismele trebuie scoase în lumina conştientului şi vindecate prin rugăciune și acţiune.

8. Lasa-te ghidat de corpul tău

Este un înţelept. El te va alerta când va trebui să eviţi anumite situaţii, făcându-te să resimţi o tensiune, o indispoziţie, o stare de rău. El îţi va spune, de asemenea, când vei fi aliniat cu ceea ce eşti, făcându-te să simţi o relaxare şi o stare de bine aparent inexplicabile.

9. Nu-ți otrăvi organismul

Nu-l intoxica obligându-l să asimileze substanţe dăunătoare – alimente falsificate, droguri, alcool, tutun.

10. Fii independent

Atât cât este posibil, păstrează-ţi independenţa, munceşte folosindu-ţi creativitatea şi devino adult. Acesta este un mesaj spiritual care nu are legătură cu orgoliul sau ambiția. Atunci când suntem independenți, putem dărui celor din jur – de la idei, suport moral, financiar și până la un nou stil de viață, inspirând prin felul nostru de a fi. Independența se referă atât la partea psihologică și emoțională, cât și la cea materială.

11. Scrie un poem în fiecare zi

Nu trebuie să fie unul demn de Uniunea scriitorilor. Să fie doar rupt din fiinţa ta. Nici măcar nu este nevoie ca versurile să rimeze altfel decât cu tine însuţi.

12. Razi

raziCând ţi se pare că nu ai motive, creează-le: caută şi provoacă situaţiile amuzante.

13. Împărtășește

Cultivă-ţi tendinţa de a împărţi cu ceilalţi binele de care ai parte, pornirea de a colabora, de a fi solidar.

14. Depășește problemele

Le poţi analiza, pe măsură ce apar, pe măsură ce le conştientizezi. Poţi vorbi despre ele. Dar fii sigur că, atâta timp cât nu acţionezi, nu le vei depăşi. Şi transformarea lor în lecţii de maturitate nu se va produce.

15. Fii recunoscător

Mulţumeşte, în sinea ta, în fiecare clipă, pentru toate darurile pe care ţi le face Universul.

16. Acceptă planul divin

Este planul propriei tale existenţe. Planul existenţelor noastre individuale şi reunite: nimic nu se pierde, totul se transformă. Toate marile învățături spirituale cuprind acest mesaj. Nimic nu este întâmplător în viața ta. Ai încredere!

17. Citește, studiază, cunoaște

citesteApoi experimentează tot ce ai afalt, prin tine însuţi.

18. Nu te atașa de lucruri materiale

Şi consumă atât cât îţi este necesar, nimic mai mult.

19. Evoluează

Nu te ataşa total şi definitiv de nicio idee. Corpul tău se reînnoieşte în fiecare zi, miliarde de celule tinere preiau locul şi funcţiile celor care pier. Fă astfel încât şi ideile tale să se primenească neîncetat.

20. Seamănă

Seamănă în fiecare zi seminţele dinlăuntru şi din afară. Aceste seminţe pot fi cuvinte, mângâieri, frumuseţe, acţiuni. Din aceste seminţe germinează recolta bogată de înţelepciune, dragoste, artă şi sănătate.

21. Ocrotește

Ţinutul de dincolo de corpul tău, de casa ta, de cartierul tău, de oraşul tău, de planeta ta şi de Univers – fă din ele obiectul tuturor grijilor tale. Toate au nevoie de ocrotirea ta.

Sursa: www.espritsciencemetaphysique.com

Creative Commons License
21 de învățături spirituale pentru copiii noștri by AimGroup is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Lasă un răspuns