Sari la conținut

Legea atracției și puterea vibrațiilor mentale

Legea atracției și puterea vibrațiilor mentale

Se vorbeşte şi scrie mult despre acest principiu fundamental al vieţii. Dar oare a fost atinsă esenţa subiectului? Întrebarea nu se vrea a fi una retorică. Ci o invitaţie la a verifica, încă o dată, dacă am desluşit corect această lege universală şi dacă o aplicăm în beneficiul, şi nu în detrimentul nostru.
Principiu material sau spiritual? Şi-şi. Este una şi aceeaşi lege a corespondenţei, coeziunii. Un liant. Legea atracţiei este direct legată de natura şi esenţa Universului şi, prin urmare, de esenţa vieţii.
Atracţia este proprietatea pe care o au corpurile materiale şi gândurile de a influenţa şi de a fi influenţate de alte corpuri materiale şi gânduri de acelaşi fel. Sub imperiul ei, energiile invită, incită şi atrag alte energii asemenea lor. Lucrurile care au aceeaşi esenţă se ”doresc” între ele, mutual. Universul captează energia pe care noi o difuzăm continuu şi ne dirijează spre experienţe de viaţă în acord cu ceea ce emitem prin gândurile şi, mai ales, prin emoţiile noastre; mai exact, prin impulsul magnetic al gândurilor şi emoţiilor noastre.
Atragem şi mergem spre lucrurile pe care le alegem, în sensul că le acordăm atenţia noastră obiectivă sau că le menţinem în raza intenţiei noastre subiective. Indiferent că o dorim sau nu. Tocmai prin contrastele şi diversitatea vieţii se formează, în mod natural, dorinţele şi preferinţele noastre.

Atracția simpatică, atracția emoțională

atractie-emotionalaZicala ”Cine se aseamănă se adună” explică atracţia simpatică. Ne simţim atraşi de lucrurile pe care le dorim, le preferăm, le vrem. Este o acţiune mentală, iar forţa pe care ea o ”trimite la înaintare” ne motivează să ne realizăm visele.

Când iubirea este cea care ne mână, suntem sub imperiul atracţiei emoţionale. Iubirea este una din cele mai mari forţe de atracţie. Cel care iubeşte magnetizează, seduce şi atrage spre sine semeni sensibili la charisma sa. Adică exact ceea ce-şi doreşte.
Gândurile, vorbele, acţiunile noastre funcţionează prin forţa gravitaţională a atracţiei. Când gândim, trimitem pulsiuni mentale ”compuse” dintr-o extrafină substanţă aeriană, imposibil de sesizat cu ochiul liber. În schimb, putem simţi forţa gândurilor noastre prin intermediul sentimentelor: gândurile emit vibraţii ce călătoresc via sistemul nervos sub forma senzaţiilor pe care le numim emoţii. Şi care sunt, din punct de vedere fizic, energie pulsatilă, energie electrică.

Vibrațiile mentale atrag lucruri, oameni și posibilități

Transmitem, în fiecare clipă, gânduri de intensităţi diverse şi recoltăm consecinţele acestor gânduri. Undele gândurilor noastre, pe lângă faptul că ne influenţează şi îi influenţează pe ceilalţi, au şi o forţă de atracţie: atrag spre noi gândurile celuilalt, lucrurile, circumstanţele, posibilităţile, oamenii înşişi aflaţi în acord cu natura gândurilor noastre.

Vibraţiile mentale ”se deplasează” în toate direcţiile, la fel ca razele solare. Forţa lor de propagare depinde de gradul lor de elevaţie, de încărcătura lor emoţională şi de încă ceva: de frecvenţă (emiterea în ritm regulat). Iar frecvenţa ne este semnalată prin emoţii: gândurile cu o frecvenţă susţinută ne excită spiritual, ne fac să vibrăm, cântă în inima noastră.
Gândurile noastre influenţează mediul înconjurător şi mediul ne influenţează gândurile. Suntem emiţători şi receptori de frecvenţe. Ochii şi urechile noastre primesc informaţii, iar gura şi gândurile noastre emit informaţii.

Suntem liberi să alegem ce vrem să primim ca informaţie şi ce vrem să emitem ca informaţie. Viaţa este armonia vibratorie înstăpânită între lucruri. Gândurile negative au frecvenţe joase, cele pozitive au frecvenţe înalte, de lumină. Or, supuşi legii atracţiei, primim plenar numai gândurile care sunt în armonie cu atitudinea noastră mentală. Gândurile care nu sunt în armonie cu noi ne afectează foarte puţin, mai mult alunecă pe lângă noi, fiindcă nu trezesc în noi nici un răspuns.
Reacţionăm întotdeauna în acord cu ceea ce ne dorim sau ne produce teamă, de aceea răspundem (reacţionăm) fiecare diferit în faţa aceleiaşi situaţii date.

Suntem suma a ceea ce gândim despre noi înşine şi suma influenţei exercitate de gândurile altora, care ne-au parvenit fie direct, prin sugestii, fie prin instrucţiuni verbale sau scrise.
Aceasta este natura Universului: o aglomerare de energii ţinute laolaltă prin atracţia reciprocă.

Primim ceea ce emitem

primim-ceea-ce-emitem

Cel care crede în sine şi rămâne conform cu sine, prin atitudine mentală pozitivă, convingere, încredere şi determinare nu riscă să-l prindă cu garda jos gândurile negative şi nefaste (referitoare la descurajare, eşec etc.) emise de spiritele altor persoane la care aceste ultime ”calităţi” sunt predominante.

Cel care crede în sine şi rămâne conform cu sine îşi menţine frecvenţa mentală optimă. Şi are doar de câştigat, fiindcă, potrivit legii, primim şi mergem spre lucrurile care rezonează cu frecvenţa noastră mentală.

Una peste alta, legea atracţiei ne invită să ne provocăm soarta, să ne valorificăm şansa, să acţionăm (mental şi fizic, ”cu mâinile noastre”, cum se spune) în acord cu ceea ce ne dorim cu ardoare, în acord cu visurile noastre, în armonie cu cele mai profunde intenţii. Uşor de zis? Uşor şi de făcut. Demonstraţia – într-un articol următor, consacrat ”aplicaţiilor practice” la legea atracţiei universale.

Creative Commons License
Legea atractiei si puterea vibratiilor mentale by AimGroup is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

Lasă un răspuns