Sari la conținut

Obiceiurile noastre sunt responsabile pentru ce ni se întâmplă în viață

Interviu cu Eugen Bîrgăoanu, fondatorul Aim Group și Editura Vidia, pentru revista Afaceri și Profit

1. Cum a luat ființă AIM Group?

R. Încă din facultate eram foarte atras de latura spirituală: Mă pasionau parapsihologia, așa zisele științe de frontieră, diversele căi spirituale. Nu era ceva conturat, căutam în foarte multe direcții. Îmi amintesc că atunci când am început să obțin primele rezultate în practica spirituală m-am gândit chiar să abandonez formarea mea ca inginer (am terminat Facultatea de Electronică în 1987) și să mă dedic complet spiritualității. Prietenii și mentorul meu de la acea vreme m-au sfătuit să continui cu electronica și le-am urmat sfatul.

Prin anul 3 de facultate am citit, într-un număr din Science et Vie, despre un experiment științific realizat în Germania în acei ani în care au fost obiectivate ca

pacitățile paranormale ale unor persoane înzestrate nativ cu ele. Foarte interesant este că după acest experiment au fost luați copii obișnuiți, cu vârsta mai mică de 6 ani și s-au creat niște mici grupe de câte 5-6 copii pe lângă fiecare persoană dotată cu capacități paranormale. După câteva luni fiecare copil își dezvoltase și învățase să folosească facultățile „paranormale” ale persoanei pe lângă care fuseseră alocați.

Mi-am dat seama atunci că fiecare dintre noi avem capacități latente uluitoare pe care din cauza educației, mediului, mentalității generale, noi nu le folosim și mi-am propus să studiez acest domeniu. Împreună cu alți 2 colegi de facultate am început să studiem și să citim și cred că bazele grupului nostru a luat ființă atunci în anii optzeci. În 1993 am hotărât că numele grupului nostru să fie AIM Group, AIM fiind sunetul fundamental al unei energii care controlează organizarea și structurarea universului.

2. Care este scopul AIM Group?

R. Urmărim să facem înțelese principiile și mecanismele prin care funcționează holismul. În esență, holismul afirmă că organismul uman are în interior tot ce este necesar pentru a restabili permanent echilibrul. Toate cercetările și dezvoltările noastre sunt orientate în această direcție. Reprezintă o schimbare de paradigmă majoră, dar este fundamental să înțelegem că suntem mai mult decât corpul fizic și să facem demersuri pentru a conștientiza și accesa ceea ce există dincolo de material.

3. Știu că vă ocupați și de cercetare, cum reușiți să vă sponsorizați cercetările?

R. Este o întrebare bună, o mare parte din munca noastră este de cercetare și reușim să facem asta pe de o parte intern, am creat tot felul de dispozitive și metode pentru a obiectiva cercetările noastre, dar avem și foarte mulți simpatizanți, cercetători la diferite institute sau instituții din lume care ne ajută foarte mult atunci când avem nevoie să facem anumite analize sau încercări de laborator pe care nu ni le permitem intern. Acesta este un ajutor imens și ne susține foarte mult în cercetările noastre.

4. Care este domeniul dvs. preferat?

R. Cred că de fapt cea mai importantă direcție este cea a dezvoltării ființei umane și dacă discutăm despre acest domeniu, studiul funcționării minții noastre este un subiect fascinant. Ne ocupăm cu cercetarea stărilor creierului, undele cerebrale, stimularea pentru atingerea anumitor stări specifice. Încă de când ne naștem suntem expuși schimbării, cu fiecare clipă care trece ne transformăm continuu și devenim altceva.

Cred că cel mai important lucru este să ai controlul asupra structurii tale și să poți gestiona conștient într-o măsură mai mică sau mai mare schimbările, să poți deveni cine vrei tu, să îți poți atinge cât mai ușor obiectivele, să poți să sprijini structura ta să își găsească rapid echilibrul și cred că asta îmi și place cel mai mult.

De altfel producem un dispozitiv de stimulare a creierului și a minții, este vorba despre o stimulare optică și auditivă (cu lumini și sunete), Mind Synergy (detalii aici), care stimulează creierul să meargă rapid către zone în care regenerarea și echilibrul se produc rapid, zone de funcționare în Alfa, Teta sau chiar mai jos.
Studiile făcute în ceea ce astăzi se numește neuroștiință arată că genul acesta de stimulare cerebrală (care este de fapt ca un veritabil fitness mintal) păstrează mintea ageră și sănătoasă până la vârste înaintate, micșorează mult riscul apariției unei boli neurodegenerative cum ar fi Alzheimer, echilibrează funcționarea creierului, mărește eficiența și puterea de concentrare.

5. La ce lucrați în momentul de față?

R. Avem mai multe fronturi. Colegii mei de la marketing au reușit să listeze produsele noastre pe Amazon UK și se lucrează acum intens la asta, mai sunt și alte piețe pe care vrem să pătrundem.

Echipa de cercetare lucrează la definitivarea unor produse destinate schimbării obiceiurilor. Așa cum am spus mai înainte, dispozitivul Mind Synergy poate conduce creierul și mintea în diverse zone. În gama undelor cerebrale, în domeniul Teta inferior, se activează ceea ce se numește neuroplasticitate, zonă în care avem acces la subconștientul nostru și putem rescrie diverse subrutine. Cu alte cuvinte, putem explica subconștientului că anumite obiceiuri ne fac rău și putem să îi dăm opțiunea unor noi obiceiuri constructive.

Pe site-ul nostru, www.aimgroup.ro găsiți mai multe programe destinate schimbării, care în corelație cu Mind Synergy se pot dovedi foarte utile (detalii aici). Ele există și în format MP3, putând fi utilizate de către oricine, de pe telefon, laptop, calculator sau tabletă (detalii aici).

Nu știu dacă realizați, dar responsabil pentru tot ceea ce ni se petrece suntem noi înșine și mai specific obiceiurile noastre, schemele mentale pe care le avem gravate în subconștient și care definesc cea mai mare parte a activităților noastre. Schimbând obiceiurile, automat producem și alte rezultate. Practic asta este esența dezvoltării noastre umane, a atingerii oricăror obiective.

Un comentariu la „Obiceiurile noastre sunt responsabile pentru ce ni se întâmplă în viață”

  1. Hristos a Înviat! Pentru mine D-nul Bargaoanu este un etalon al cunoașterii în acest domeniu la frontierele cunoașterii! Un domeniu care cere multă muncă și cercetare asidua. Va doresc întregului colectiv Sănătate și multa putere de munca, mult spor în tot ce va doriți!

Lasă un răspuns