Tag - anticancer

Ceaiul verde – unul dintre cele mai puternice remedii anticancer

Despre ceaiul verde se știe că are un conținut bogat de antioxidanți și că ajută la slăbit. Și cam atât! Din nefericire, așa cum se întâmplă şi cu alte alimente de origine asiatică, ceaiul verde rămâne puţin cunoscut pentru europeni și occidentali și aceasta explică diferenţa ratelor de cancer dintre asiatici (foarte mici) şi restul populațiilor (foarte mari). Ceaiul verde este o sursă excepţională de molecule anticancer puternice, ceea ce îl face un element esenţial în orice dietă care [...]

Citește mai mult...

Ciocolata, o plăcere sănătoasă care ține la distanță bolile de inimă

Pe bună dreptate, ciocolata este considerată hrana zeilor, întrucât are un gust divin și, în plus, are puteri afrodisiace, ce-i drept încă nedemonstrate. Însă dincolo de toate acestea, consumul zilnic a numai două tablete de câte 20 de grame de ciocolată, cu minim 70% masă de cacao, poate aduce beneficii semnificative sănătăţii şi poate să înlocuiască ori să diminueze consumul dulciurilor pline de zahăr şi de grăsimi. Deși pare greu de crezut, ciocolata se află pe lista scurtă a [...]

Citește mai mult...

Roșia te protejează împotriva cancerului de prostată

Din perspectiva unui botanist, roșia este un fruct, întrucât este produsă prin fertilizarea unei flori. Din punctul de vedere al unui horticultor, roşia este legumă, ca şi dovlecelul, dacă ne gândim la modul de cultivare şi la maniera în care este utilizată. De unde această dilemă? Unul dintre primii antreprenori din America, vrând să se eschiveze de la taxele aplicate legumelor importate, a încercat să convingă oamenii că roşia este un fruct. Cererea oficială i-a fost respinsă în 1893 [...]

Citește mai mult...

Soia – unul dintre cele mai importante alimente cu proprietăți anticancer

Dacă aș face un sondaj cu întrebarea câtă soia mâncați într-o săptămână, și aici mă refer la derivatele din soia, cei mai mulți dintre voi mi-ar răspunde foarte puțină sau deloc. În mod eronat, leguminoasele precum soia sunt pitite în ghidurile noastre cu piramide alimentare sub titlul „Carne şi înlocuitori ai cărnii”, o clasificare oarecum nedreaptă dacă ne gândim cât de bogate sunt boabele de soia în proteine, acizi graşi esenţiali, vitamine, minerale şi fibre dietetice. Sub ce forme consumăm [...]

Citește mai mult...

Usturoiul și ceapa, fruntașe în orice strategie de prevenire a cancerului prin dietă

În cartea Alimente care combat cancerul, Richard Beliveau și Denis Gingras alocă un capitol consistent usturoiului și rudelor sale din familia Allium (ceapa, prazul, arpagicul, hașma sau ceapa franțuzească). De ce? Pentru că aceste legume-minune, în ciuda mirosului puternic, ar trebui să fie nelipsite din alimentația zilnică, întrucât joacă un rol esențial în tratarea bolilor şi în menţinerea sănătăţii, în general. Însă cel mai mare atuu al lor este acela că inhibă dezvoltarea cancerului atât prin acţiunea lor protectoare [...]

Citește mai mult...

Cum să gătim varza și broccoli pentru a beneficia de potențialul lor anticancer

Persoanele aflate la risc de a dezvolta o formă de cancer, dar nu numai ele, ar trebui să consume de cel puțin patru ori pe săptămână varză or broccoli or conopidă, un nap sau câteva firicele de năsturel, ne sfătuiesc Richard Beliveau și Denis Gingras în cartea lor Alimente care combat cancerul. Așa cum am explicat în articolul anterior, legumele din familia cruciferelor sunt cele mai puternice alimente anticancer, dovadă fiind zecile de studii realizate în acest sens. În [...]

Citește mai mult...

Legumele din familia Crucifere: cele mai puternice alimente anticancer

În mod nemeritat, varza are o reputație de legumă insipidă, însă când vine vorba de sănătate nu contenim să-i lăudăm efectele sale terapeutice. Și mai mult, autorii cărții Alimente care combat cancerul, Richard Beliveau și Denis Gingras, au trecut-o în fruntea listei de alimente care opresc cancerul din evoluție și chiar îl vindecă. „Plantele care aparţin familiei Crucifere (varza, broccoli, conopida și varza de Bruxelles) erau cultivate în Antichitate în principal pentru proprietăţile lor medicinale. Varza a fost cu precădere [...]

Citește mai mult...