Tag - cancer de san

Soia – unul dintre cele mai importante alimente cu proprietăți anticancer

Dacă aș face un sondaj cu întrebarea câtă soia mâncați într-o săptămână, și aici mă refer la derivatele din soia, cei mai mulți dintre voi mi-ar răspunde foarte puțină sau deloc. În mod eronat, leguminoasele precum soia sunt pitite în ghidurile noastre cu piramide alimentare sub titlul „Carne şi înlocuitori ai cărnii”, o clasificare oarecum nedreaptă dacă ne gândim cât de bogate sunt boabele de soia în proteine, acizi graşi esenţiali, vitamine, minerale şi fibre dietetice. Sub ce forme consumăm [...]

Citește mai mult...

Legumele din familia Crucifere: cele mai puternice alimente anticancer

În mod nemeritat, varza are o reputație de legumă insipidă, însă când vine vorba de sănătate nu contenim să-i lăudăm efectele sale terapeutice. Și mai mult, autorii cărții Alimente care combat cancerul, Richard Beliveau și Denis Gingras, au trecut-o în fruntea listei de alimente care opresc cancerul din evoluție și chiar îl vindecă. „Plantele care aparţin familiei Crucifere (varza, broccoli, conopida și varza de Bruxelles) erau cultivate în Antichitate în principal pentru proprietăţile lor medicinale. Varza a fost cu precădere [...]

Citește mai mult...

Ce trebuie să știi despre cancerul mamar la bărbați

Cea mai comună afecţiune oncologică în rândurile sexului frumos îşi extinde teatrul de operaţiuni pe tărâmul sexului forte. Este o constatare făcută, de către medici, în urmă cu peste 35 de ani, timp în care fenomenul nu pare să-şi fi redus viteza. ”Nu pare”… pare a fi exprimarea cea mai exactă posibil, de vreme ce cancerul mamar la bărbați rămâne puternic subdiagnosticată. Pentru că, prin tradiţie, intră în categoria ”bolilor orfane”, studiate prea puţin tocmai din cauza incidenţei sale [...]

Citește mai mult...