Sari la conținut

7 obiceiuri la care trebuie să renunți, ca să fii tânăr la 50 de ani

”Aveam obiceiul să…” – așa începe, de regulă, depănarea experiențelor pornite pe picior greșit și încheiate cu ”happy-end fericit”. Respectă tipicul și anonimul care și-a împărtășit experiența pe site-ul dedicat dezvoltării personale www.conscience-et-eveil-spirituel.com: ”Iată cele șapte obiceiuri pe care a trebuit să le schimb pentru a mă simți, la 50 de ani, mai tânăr decât la 30 de ani”. Declarația precede demonstrația.

”Când aveam 30 de ani, mă simțeam obosit întreaga zi și beam multă cafea, ca să rămân treaz. Astăzi, în ciuda celor 50 de ani împliniți, am energie cât să dau și altora și sunt mult mai sănătos, mai în putere. Ne gândim cu toții că este normal să ai mai multă energie la tinerețe, dar poftim de vezi: nu a fost și cazul meu! Deși sunt mult mai în vârstă azi, mă simt mult mai tânăr decât mă simțeam în urmă cu trei decenii. Nu e la mijloc nici o magie, doar am făcut câteva schimbări în deprinderile mele și în alimentația mea.”

1. De obicei…

… mă trezeam cu greu dimineața și beam multă cafea, ca să pot demara. Mă simțeam epuizat la ora prânzului și avem nevoie de un baton energizant, în jurul orelor 16.00, dacă nu puteam bea încă o cafea. Acum mă trezesc la aceeași oră zi de zi și, de cum am sărit din pat, sunt ”gata de atac”. Îmi încep ziua la ora 7.00 și o închei la 23.00. Am încheiat de mult socotelile cu ceștile de cafea, nu mai beau decât ceai și apă și nu mai știu de mult ce este oboseala din cursul după-amiezelor. Mă delectez și energizez cu un ceai negru dimineața, un ceai verde în timpul zilei și o infuzie din plante medicinale aromate, calmante. seara.

2. De obicei…

…mă simțeam obosit și somnolent după masa de prânz luată pe fugă, cu ochii în calculator, și îmi doream cu disperare să îmi permit o pauză, ca să îmi fac siesta. Acum mă deconectez de la toate problemele zilei și iau prânzul în liniște. Nu tu e-mailuri, nu tu apeluri telefonice sau discuții de serviciu. Mestec atent, cel puțin de 20 de ori fiecare duminat (nu râdeți!, este o deprindere salvatoare pentru sistemul digestiv – ați auzit precis că o bună digestie începe… în gură). Iar meniurile vegetariene îmi furnizează toată energia de care am nevoie. Și îmi mai rămâne și ceva în plus.

3. De obicei…

…mă simțeam confuz, incapabil să mă concentrez. Acum am eliminat zahărul și grâul din alimentația mea și mă axez pe legume și cereale integrale, bogate în glucide complexe. Rezultatul: mă simt mai alert și îmi mențin trează atenția pe mari durate de timp.

4. De obicei…

…aveam dureri articulare și dureri de genunchi și o senzație generală de oboseală. Astăzi am reușit să reduc procesele inflamatorii din corpul meu, renunțând total la a mai consuma carne și concentrându-mă, mai curând, pe o alimentația bazată pe plante cu proprietăți antiinflamatorii.

5. De obicei…

…aveam pielea ternă. În ziua de azi nu mai folosesc decât produse cosmetice fără parabeni. Pielea mea a devenit curată, strălucitoare. În plus, eliminând produsele lactate și grâul din alimentație am ajuns să am o piele mai catifelată, care îmi dă sentimentul că sunt un om atât de tânăr… la cei 50 de ani ai mei!

6. De obicei…

…mă simțeam balonat, o redutabilă fabrică de gaze!, greoi și indispus din această cauză, vă dați seama… Nici ședințele de gimnastică la sală nu mă făceau să mă simt mai vioi. La vârsta de acum am aruncat peste bord toate prejudecățile, nu mai dau doi bani pe standardele greutății corporale, pur și simplu mă simt perfect în corpul meu, ușor și suplu. A, să nu uit să vă spun și care este ”secretul”: am înlocuit mersul la sală cu exercițiile yoga, practicate în fiecare zi. Nu neapărat o oră, cu ochii pe ceas, ci doar atât cât îmi permite timpul. Puțin, dar bun. Și încă ceva, cel puțin la fel de eficient: îmi plimb câinele câte două ore pe zi, indiferent cum ar fi vremea.”

7. De obicei…

…eram anxios și stresat. Acum nici nu-mi mai pot aduce aminte prin ce treceam și de ce. Sunt cea mai calmă și senină persoană pe care mi-aș fi putut-o imagina vreodată. Asta în cea mai mare parte a timpului. Pentru că aș minți dacă nu aș recunoaște că, ei da, mai am momente de stres, de anxiozitate. Dar acum știu cum să le gestionez, ca să îmi recapăt echilibrul și seninătatea. Practic meditația și îmi programez mici pauze, în timpul zilei, în care mă deconectez de la servituțile obișnuite – serviciu, casă, copii etc. – și mă retrag într-un colț al minții și al sufeltului, pentru o întâlnire cu mine însumi. Câteva minute sunt prea de ajuns!”

Corect, dragă cititorule. Este de ajuns și prea de ajuns ca să ne reprogramăm pentru tinerețea de la 50 de ani chiar de pe acum, la 20, 30 sau 40 de ani. Dacă pe lângă aceste 7 schimbări, îți dorești și o terapie profundă de regenerare și reîntinerire, te invit să descoperi efectele tehnologiei Bio Synergy, unică pe piața din România. Cheia schimbării este în mâinile tale!
https://www.aimgroup.ro/

Creative Commons License
7 obiceiuri la care trebuie să renunți, ca să fii tânăr la 50 de ani by AimGroup is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Lasă un răspuns