Sari la conținut

Ce trebuie să știm despre vaccinul antigripal

Toamna se apropie cu paşi repezi şi vom asista, cât de curând, la relansarea campaniei menite să ne convingă să ne vaccinăm cât mai iute… împotriva tulpinilor de virusuri gripale care au bântuit anul trecut. Tulpinile de anul acesta îşi vor dezvălui identitatea abia pe durata următorului sezon rece şi vor sta la baza realizării vaccinurilor pentru toamna anului viitor. Deşi este mereu cu un pas/un an în urmă, vaccinul antigripal îşi arogă statutul de panaceu contra temutei afecţiuni hibernale. Or, în cartea sa – ”Vaccinarea: eroarea medicală a secolului. Pericole şi consecinţe” -, dr. Louis de Brouwer susţine contrariul: gripa este o afecţiune benignă, adevăratul pericol este vaccinul antigripal.

Pepinieră de alergii

Constituit din virusuri vii, vaccinul contra gripei este identic la principalii fabricanţi: virusurile vii sunt cultivate pe ouă embrionate şi atenuate cu formaldehidă, explică dr. Louis de Brouwer. Din cauza culturilor pe ou embrionat, la indivizii vaccinaţi se pot declanşa alergii la proteinele din ou care se găsesc în vaccin şi, de asemenea, la formaldehidă.

Efectele secundare ale vaccinului antigripal: de la febră, la… forme violente de gripă

gripa-violenta

”Vaccinurile antigripale nu servesc absolut la nimic, căci multe dintre persoanele în vârstă cărora le sunt indicate sunt deja imunizate de mult timp împotriva majorităţii virusurilor gripei” – argumentează, în continuare, autorul.

Pe de altă parte, aceste vaccinuri sunt periculoase: în cel mai ”fericit” caz, provoacă doar o uşoară stare gripală – durere în punctul de injectare, febră, disconfort, dureri musculare. În cazuri mai grave, pot declanşa fenomene de hipersensibilitate sau chiar forme de gripă mai violente decât ”sunt capabile” să provoace virusurile gripale în sine.

”Astfel, în 1968, 54% dintre persoanele vaccinate au fost atinse de gripa anuală, dar sub o formă extrem de violentă, în timp ce persoanele nevaccinate n-au fost afectate decât în proporţie de 25%!!!”.

 

Experimentul american

100 de decese şi 197 de cazuri de paralizii generale – acesta a fost bilanţul impunerii, prin lege, a obligativităţii vaccinării masive a populaţiei Statelor Unite ale Americii, în anul 1976. Miza – se poate citi printre rânduri – erau cele 135 de milioane de dolari alocate pentru lansarea programului. Prudent, guvernul federal îşi asumase responsabilitatea pentru toate procesele judiciare care ar fi putut fi intentate, ca urmare a vaccinărilor.
Vaccinarea a pornit cu stângul: primele injectări au declanşat reacţii violente, în special la copii şi, la mijlocul lunii octombrie, se înregistrau primele 15 decese.

”Profesorul Sabin, vaccinalist convins şi realizator al vaccinului antipoliomielitic, îşi reconsideră poziţia iniţială de încurajare fără rezervă a campaniei şi declară că vaccinarea trebuie oprită – rememorează dr. Louis de Brouwer. Pentru a da un exemplu, preşedintele Ford se vaccinează şi astfel campania îşi urmează cursul. Se constată atunci un număr din ce în ce mai important de paralizii generale de tip Guillain-Barré, nu mai puţin de 100 în decembrie. La 16 decembrie, după ce au fost vaccinate 40 de milioane de americani, campania se suspendă.”

 

Valul de poluare nu mai poate fi oprit

La 2 ianuarie 1977, ziarul National Inquirer acuza guvernul şi promotorii campaniei de vaccinare contra gripei că ”au trecut sub tăcere riscurile evidente şi cunoscute ale vaccinului” şi că au dovedit ”o neglijenţă incredibilă la testele prealabile”.
Experţii estimau că cele 197 de cazuri de paralizie Guillain-Barré şi cele 100 de decese reprezentau doar ”partea vizibilă a icebergului poluării create de vaccinare”. O supoziţie confirmată într-un singur deceniu: până în 1978 aveau să fie semnalate numeroase cazuri de encefalită, boala Parkinson, tulburări artritice, astm şi afecţiuni cutanate.

Alte patologii apărute ca urmare a vaccinării antigripale ţineau de domeniul neurologiei: comă, encefalită, meningoencefalită, mielopatie, ocluzia venei centrale a retinei, paraplegie, polineuropatie, paralizie bulbară mortală, radiculită.
Iar o comisie de anchetă a Facultăţii de Medicină din Berna (Elveţia) recomanda, în 1985, oprirea vaccinării sistematice împotriva gripei a nou-născuţilor. Vaccinul era acuzat că provoacă sindromul de moarte subită a sugarului.

Alternativa benignă: Imunizarea pe căi naturiste

raceala-ca-naturisteExistă metode terapeutice naturale pentru a lupta contra acestei afecţiuni benigne care este gripa, fără a recurge la o vaccinare uneori periculoasă – afirmă dr. Louis de Brouwer.

”Întrucât este vorba despre un vaccin cu virusuri vii, e cazul să ne gândim că virusurile introduse în organismul nostru sub formă vaccinală se pot recombina cu virusuri şi retrovirusuri defective (latente) care există deja în organismul nostru şi pot genera un virus hibrid redutabil. Impact Médecin (24 martie 1995) raportează că ultima epidemie importantă a fost cea care a avut loc în iarna 1989 – 1990 şi care a provocat decesul a 14.000 de francezi. O expertiză realizată de INSERM (Institutul Naţional pentru Sănătate şi Cercetări Medicale din Franţa) în 1994 recunoaşte că eficacitatea vaccinală e cuprinsă între 40 şi 80%.
Ce succes extraordinar… Ai putea să crezi ca vaccinarea antigripală a provocat gripe deosebit de virulente”.

Creative Commons License
Ce trebuie să știm despre vaccinul antigripal by AimGroup is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

Un comentariu la „Ce trebuie să știm despre vaccinul antigripal”

  1. Absolut de acord cu ideea de mare precautie la vaccinare. Asa cum s-a intimplat cu cea mai mare parte din „descoperiririle” omenirii , orice lucru nou poate fi atit folositor cit si distructiv. Vezi fisiunea nucleara din care am facut centrale electrice , dar si bombe cu nemiluita. , vezi genetica prin care am ajuns sa ne jucam de-a Dumnezeu,etc. Lacomia , mindria .. exagerata a omului poate indrepta descoperirile noastre impotriva noastra. Omenirea merge pe un drum blocat. In curind ne vom sufoca in propriile gunoaie, in curind planeta se va revolta pentru a se scutura de acest balast care din pacate a devenit omenirea contemporana

Lasă un răspuns