Sari la conținut

Cum să rămâi calm în orice situație în timp ce toți ceilalți își pierd mințile

cum-sa-ramai-calm

Ai observat că sub presiune unii oameni își păstrează calmul mult mai bine decât alții? Ți-ar plăcea să devii unul dintre acești oameni?

Oamenii au o toleranță diferită la stres, dar exersând poți deveni mult mai rezistent în fața adversităților. Să faci față situațiilor stresante e ceva ce ține deopotrivă de genetică și de abilități. Nu poți face nimic în privința genelor, dar cu siguranță poți să îți perfecționezi abilitățile!

Aplică aceste tehnici și învață să gestionezi stresul ca un călugăr zen:

1. Ai grijă de corpul tău. O minte calmă este susținută cel mai bine de un corp sănătos. Ce înseamnă acest lucru?

• Mănâncă bine.

• Dormi suficient.

• Fă mișcare, exerciții fizice.

• Când corpul tău este bolnav, mintea este mai puțin rezistentă. Un corp bine îngrijit reprezintă fundamentul pentru o minte stabilă și rezistentă la stres.

• Fă săptămânal o mică îmbunătățire în regimul tău alimentar. Experimentează cu programul de somn. Fă zilnic exerciții fizice într-o manieră semnificativă. Aceste trei lucruri simple contează mai mult decât ai putea crede.

2. Respiră. Respirația este singurul aspect al fiziologiei tale pe care îl poți controla cu ușurință. Există o mulțime de tehnici de respirație pe care le poți încerca când te simți stresat.

• Pur și simplu respiră îndelung, lent și profund.

• Inspiră timp de patru secunde, ține-ți respirația timp de două secunde și expiră timp de șase secunde.

• Respiră normal și concentrează-te exclusiv asupra respirației. Simte cum aerul intră în corpul tău și iese din corpul tău.

• Există numeroase tehnici de respirație concepute pentru a ajuta oamenii să se relaxeze. Găsește câteva astfel de tehnici și încearcă mai multe. Vezi ce stil de respirație funcționează cel mai bine pentru tine.

3. Relaxează-ți corpul. Când te simți încordat, există o parte a corpului tău care este, la rândul ei, încordată. Găsește acea parte încordată și incomodă a corpului tău și concentrează-te să o relaxezi. De fapt, fă tot posibilul pentru a-ți relaxa întregul corp.

4. Concentrează-te pe partea pozitivă. Există un aspect pozitiv în orice situație negativă. Obișnuiește-te să vezi întotdeauna partea pozitivă și creierul tău se va simți în largul său.

• Cei mai mulți ne concentrăm pe negativ și ignorăm pozitivul. Procedează invers si simte calmul.

5. Concentrează-te pe soluții. Să te concentrezi pe probleme este foarte stresant. Să te concentrezi pe soluții este mai puțin stresant.

• Dacă există o soluție, nu ai niciun motiv de îngrijorare. Dacă nu există o soluție, degeaba îți faci griji. Practic, nu ai niciodată vreun beneficiu când îți faci griji.

6. Gestionează-ți gândurile. Îți imaginezi ce e mai rău când se întâmplă ceva negativ? Stai și rumegi la dificultățile tale? Este necesar să îți gestionezi gândurile pentru a rămâne calm indiferent de situație.

• Analizează dacă gândurile tale te ajută să rămâi calm sau dacă îți creează stres.

• Majoritatea oamenilor își imaginează ce este mai rău, iar creierul și corpul lor reacționează în consecinţă.

Încearcă să te concentrezi asupra respirației până simți că ești mai calm și apoi începe să cauți soluții.

7. Fă dușuri sau băi reci. Mulți oameni constată că dacă fac zilnic un duș sau o baie rece le diminuează foarte mult răspunsul la stres. Dacă suporți o baie cu apa la 10 grade Celsius, poți să faci față în aproape orice situație.

8. Treci la acțiune. Când te confrunți asertiv cu lucruri negative, preiei controlul. Să stai cu brațele încrucișate și să te gândești este o activitate pasivă. Gândește doar cât e necesar pentru a găsi o soluție bună și apoi începe să o pui în practică.

• Activitatea ajută la disiparea stresului și la construirea încrederii și optimismului.

Stresul este inevitabil, dar capacitatea ta de a gestiona stresul poate fi mult îmbunătățită dacă îți dai silința. S-ar putea să fii surprins de cât de rezistent la stres poți deveni! Când poți face față la mai mult stres cu mai mult confort, îți conferi puterea de a face schimbări pozitive în sănătatea, cariera, relațiile și fericirea ta.

Lasă un răspuns