Sari la conținut

Cum ne influențează sănătatea vibrațiile vindecătoare ale Pământului: Rezonanța Schumann (II)

  • de

Oamenii de știință estimează că expunerea noastră la câmpurile electromagnetice este de 100 de milioane de ori mai mare decât în urmă cu 100 de ani. Tehnologia a evoluat foarte mult, iar astăzi nu mai putem concepe viața fără „gadgeturile” casnice care fac parte din cotidian: televizor, telefon, robot de bucătărie, uscător de păr, corpuri de iluminat, alarmă, ceas etc. Şi nu numai casnic se manifestă asta, locurile noastre de muncă sunt dependente de aceste descoperiri ale tehnologiei: calculatoare, imprimante, internet, aparate de cântărit, de măsurat, de verificat și o mulțime de alte dispozitive care ar trebui să ne facă viața mai bună și mai comodă.

Stimularea electromagnetică – aspecte pozitive și aspecte negative

Poate că cea mai mare binefacere a tuturor acestor automatizări care pătrund în viața noastră este creșterea condițiilor de igienă, fapt care face ca noi să fim mai sănătoși și să trăim mai mult. Poate că nu știi, dar cel mai mare salt în civilizarea noastră s-a produs prin secolul al XVIII-lea, când procesul de fabricare a sticlei s-a răspândit în Europa și sticla a devenit suficient de ieftină pentru ca oamenii să își permită să își facă geamuri la case.

În felul acesta, lumina a pătruns în camerele de locuit și s-a putut vedea mai bine mizeria, astfel că au crescut pretențiile legate de curățenie. Atunci au dispărut toate epidemiile majore care făceau ravagii în Evul mediu. Există deci un aspect pozitiv major incontestabil al utilizării realizărilor tehnologice. Există însă și reversul medaliei, pentru că majoritatea acestor dispozitive funcționează pe baza a ceea ce numim electromagnetism (câmpul electric nu poate fi separat de cel magnetic și invers).

Este uluitor cât de puțin s-a schimbat modul în care folosim această energie electromagnetică, de la descoperirea ei și până în prezent. Noi, fiind structuri vibratorii și bazal chiar putem afirma că natura noastră este electromagnetică (chiar dacă știința oficială încă nu cuprinde un model care să explice asta), așa cum o dovedesc studiile lui Tesla sau ale lui Georges Lakhovsky, iar nivelul de semnale la care se produc schimburile de informații între celulele noastre fiind extrem de mic, este logic că suntem afectați de toată această mare de radiații care există peste tot în jurul nostru.

Poate părea paradoxal, dar iată că o stimulare tot de natură electromagnetică ne poate ajuta și ne poate pune la dispoziție modalități pentru menținerea echilibrului fizic, mental și emoțional, prin contracararea asaltului electronic artificial căruia trebuie să-i facem față zilnic. Rezonanța Schumann, acel puls pozitiv care vibrează în jurul Pământului, poate ajuta corpul să se echilibreze şi asta pentru că viața a fost întotdeauna „scufundată” în această frecvență și, implicit, evoluția a avut loc în acord cu această frecvență a Pământului.

Cercetările au confirmat deja existența unei relații strânse între rezonanța Schumann, starea de sănătate și percepția noastră extrasenzorială. Explicația este că această frecvență electromagnetică a Pământului a influențat capital evoluția frecvențelor undelor cerebrale umane.

Primul care a făcut o corelație între sănătatea umană și parametrii geofizici stabiliți natural de rezonanța Schumann a fost Lewis B. Hainsworth. El a observat că un stadiu calm, meditativ și creativ a corespuns pe EEG cu frecvențe care reprezintă chiar rezonanța Schumann. În plus, undele creierului uman, în special cele Alpha, au evoluat ca răspuns la aceste semnale. Dacă ipoteza lui Hainsworth este corectă, variațiile acestor modele ar putea produce schimbări dezastruoase la nivel fizic, mental și emoțional. De altfel, anumite câmpuri electrice au fost deja legate de creșterea celulară anormală și de scăderea imunității.

Câmpurile electrice anormale sunt, de asemenea, suspectate că vor contribui la creșterea drastică a problemelor de sănătate mintală, a comportamentului antisocial, a condițiilor psihosomatice și neurologice.

Concret, procesele care au loc în corpul nostru sunt influențate de câmpurile electromagnetice care, spune Hainsworth, reprezintă legătura dintre lumea a treia dimensională a formei fizice și cele patru dimensiuni rezonante ale gândirii, emoției și spiritului, care stochează tiparele de informații. „Puntea” care leagă rezonanțele planetare și frecvențele creierului există în ADN, care a evoluat în mediul rezonant al Pământului.

Câmpul electromagnetic din jurul Pământului are rolul de mediu de comunicare. Acest lucru permite ca, atunci când corpurile noastre vibrează și se mișcă, vibrațiile să fie transmise prin mediul înconjurător, iar mișcările și vibrațiile din mediul înconjurător să treacă, de asemenea, prin noi. Rezonanța Schumann formează o buclă naturală de reacție cu planeta, cu mintea și cu corpul uman (poate că filmul Avatar este mult mai aproape de realitate decât am putea crede).

Potrivit lui Lewis B. Hainsworth, influența rezonanței naturale a lui Schumann asupra evoluției undelor cerebrale demonstrează că aceste câmpuri electromagnetice ar putea produce o schimbare evolutivă în noi.

Câmpurile electromagnetice pe care le produce tehnologia modernă sunt posibile surse de evoluții artificiale. Tehnologia nu numai că se dezvoltă, dar influențează și evoluția umană. Numai că atât timp cât valorile câmpurilor electromagnetice ale Pământului rămân la fel, aceste frecvențe își păstrează valoarea. Rezonanța Pământului poate însă varia ușor din cauza reacției ionosferice la activitatea solară. Însă proiecte cum ar fi HAARP, care exploatează ionosfera, reprezintă o amenințare cu potențial catastrofal al acestui sistem interactiv dintre planetă și viața de pe Pământ. HAARP sau High Frequency Active Auroral Research Program este oficial un proiect de cercetare privind influența frecvențelor radio asupra straturilor superioare ale ionosferei, desfășurat pe teritoriul Statelor Unite. Voi detalia despre HAARP în cele ce urmează.

Revenind, trebuie subliniat că locuințele noastre nu doar că sunt pline de echipamente electronice, ci sunt străbătute și de o rețea de cabluri electrice, toate acestea producând câmpuri electromagnetice nesănătoase, care tulbură somnul, provoacă schimbări de dispoziție și afectează starea de sănătate, în general. De altfel, oamenii de știință atrag atenția că trăim într-o perioadă în care frecvențele electromagnetice create de om sunt exagerate, iar expunerea noastră la ele este de 100 de milioane de ori mai mare decât acum 100 de ani.

Câmpurile electromagnetice (EMF) există de când lumea. Însă dacă frecvența electromagnetică naturală a Pământului este 7,83 Hz, și părem construiți pentru a funcționa în acest mediu, frecvențele electromagnetice artificiale generate de om perturbă grav ritmurile noastre naturale.

Sursele majore de perturbație electromagnetică (EMR) se pot încadra grosier în 3 categorii, în funcție de frecvența lor:

1) câmpuri de frecvență extrem de scăzute (ELF), acestea au lungimea de undă foarte mare;
2) radiații cu frecvență radio (RF), care ajung cu lungimea de undă până la ordinul metrilor;
3) microunde, așa cum arată și numele, au lungimi de undă de ordinul centimetrilor.

Sursele obișnuite de EMR sunt:

Liniile electrice și centralele electrice
Antenele pentru telefoane mobile
Telefoanele mobile
Electrocasnicele
Radiourile AM/FM și playerele MP3
Calculatoarele și laptopurile
Rețelele WIFI
E-book-urile și tabletele
Cuptoarele cu microunde
Televizoarele și jocurile video

Toate sursele de câmp electromagnetic cu potențial dăunător enumerate mai sus pot fi gestionate și, în principiu, eliminate.

Cum putem reduce impactul acestor perturbații

Ca regulă de bază, din dormitor trebuie să lipsească televizorul și calculatorul. Mai ales dacă este vorba de camera copiilor. Telefonul mobil nu se ține lângă pernă în timpul somnului, așa cum obișnuim cei mai mulți dintre noi. Poți alege, de exemplu, să nu locuiești lângă linii electrice de înaltă tensiune și centrale electrice și nici în clădirile pe care sunt instalate antene de telefonie mobilă.

Există însă frecvențe care nu pot fi evitate, mai ales dacă locuiești în oraș. Undele TV și radio „curg” prin mediul înconjurător, nevăzute, neregulate și produc perturbații la nivel fizic și psihic. Pentru a funcționa, telefoanele mobile trebuie să se afle „în raza de acțiune” a unui turn cu semnal, care poate fi la 50 de kilometri distanță. Însă, în timp ce telefonul tău primește semnal, corpul tău primește, și el, porția de radiație electromagnetică.

Pentru a înțelege cât de periculoasă pentru sănătate este radiația electromagnetică a telefonului mobil, ia în considerare următorul calcul:

Rezonanța Pământului este 7,83 Hz. Să rotunjim valoarea până la 10 hertzi. 1 000 de hertzi sunt egali cu 1 kilohertz. 1 000 de kilohertzi sunt egali cu 1 megahertz. Frecvența pe care funcționează comunicațiile GSM este cuprinsă în gama 1 900 ‒ 2 500 de megahertzi. De fiecare dată când vorbești la telefon, corpul tău este bombardat de câmpuri electromagnetice de mii de ori mai puternice decât cele emise de creierul tău, care îți afectează gândurile, emoțiile și sănătatea. Chiar dacă nu vorbești la telefon, dar îl ții lângă tine, el tot te afectează, pentru că periodic el se cuplează cu stațiile de emisie pentru a se sincroniza cu rețeaua. Data viitoare când te simți lipsit de energie, depărtează telefonul de tine. Poate nu întotdeauna este el de vină (deşi efectul perturbator al acestuia se manifestă indiferent dacă simți sau nu), dar nu strică să faci o pauză din când în când și să te conectezi la lucrurile frumoase din jurul tău.

Adevăr sau pură speculație?

Aminteam mai sus de HAARP, Programul de Cercetare Aurorală Activă de Înaltă Frecvență, situat în Alaska, dar și în alte locuri de pe glob. HAARP este, în esență, un imens generator de frecvențe foarte înalte (unele dintre ele producând chiar efecte ionizante) care încălzesc porţiuni din ionosferă la temperaturi foarte mari cu scopul de a modifica vremea. Puterea acestor stații este atât de mare încât radiația poate încălzi o suprafață de 1 000 de kilometri pătrați ai ionosferei la peste 50 000 de grade, de multe ori apărând fenomene luminoase asemănătoare aurorelor, de unde și numele. Sunt însă opinii și chiar cercetări care arată că, de fapt, undele electromagnetice ale HAARP sunt folosite pentru „mind control” în corelație cu „chemtrails” și pentru a modifica rezonanța Schumann și, implicit, pentru a perturba frecvențele naturale ale câmpului energetic uman.

Pentru că locurile amplasării stațiilor HAARP „se potrivesc întâmplător” cu unele dintre cele mai importante puncte ale matricei energetice terestre, s-a emis ipoteza că scopul lor a fost de a manipula omenirea la nivel energetic subtil. De altfel, nu sunt deloc puțini cei care cred că tehnologia militară americană, HAARP, împreună cu turnurile de transmitere a semnalului GSM pentru telefonia mobilă, este folosită ca dispozitiv de control al minții (sunt foarte multe evenimente care tind să confirme această ipoteză). O astfel de idee este întărită și de faptul că din anul 1980, adică de la apariția tehnologiei moderne electronice și de comunicații, frecvența artificială suprapusă peste cea naturală a Pământului pare să fi crescut constant, iar întrebarea firească care se pune este cu ce scop? Organismul nostru a învăţat de-a lungul a mii de ani să trăiască în corelație cu electromagnetismul terestru, rezonanța Schumann. Studiile arheologice efectuate pe parcursul timpului au arătat că dispariţia masivă a unor specii de animale şi poate chiar a unor civilizații mai vechi este în strânsă legătură cu schimbarea câmpului radiant al planetei noastre (schimbarea polilor magnetici).

În prezent, trăim zilnic într-o mare de radiații electromagnetice artificiale, de cele mai multe ori cu efecte negative asupra ființei noastre, astfel că în mintea noastră se nasc întrebări fireşti cum ar fi: ce facem ca să ne protejăm? cum facem să păstrăm legătura cu energiile vitalizante ale planetei? cum reuşim să ne păstrăm judecata limpede și neinfluențată de aceste perturbații? cum putem să ne păstrăm starea de sănătate până la vârste înaintate și, mai ales, ce putem să facem ca să ne păstrăm plăcerea de a trăi, de a ne bucura de tot ce ne înconjoară?

O primă soluție o reprezintă aparatele de tipul Vital Protect, care stimulează ființa noastră cu un câmp electromagnetic pe frecvența Schumann, determinând organismul nostru să ignore (nu reacționează) frecvențele perturbatoare. Fiind frecvența pentru care suntem deja „acordați”, stimularea armonioasă pe rezonanța Schumann produce o multitudine de alte efecte benefice pentru organism, nu doar mărirea rezistenței noastre la radiații electromagnetice.

O altă soluție este meditația. Meditația coboară frecvența de funcționare a creierului nostru în gama undelor Theta sau chiar mai jos, lucru care, de asemenea, diminuează substanțial efectul nociv al EMR.

O modalitate extrem de rapidă de a intra în stări meditative fără o experiență prealabilă în domeniu este stimularea alternativă a emisferelor cerebrale. Stimulii auditivi și luminoși sunt folosiți pentru a echilibra emisferele cerebrale care prin intermediul unor căști și ochelari speciali influențează undele cerebrale, creând o stare de meditație profundă. Aceste jocuri de lumini și sunete sunt atât de eficiente încât, cu ajutorul lor, în mai puțin de 1 minut creierul tău este deja într-o stare de meditație profundă care, în alte condiţii, ar presupune ani buni de antrenament.

Stimularea mentală produce efecte asemănătoare rezonanței Schumann, stările meditative ale creierului produc o relaxare profundă și o reconectare cu ritmul natural al planetei.

Unul dintre cele mai performante aparate de stimulare mentală este Mind Synergy. Mai multe detalii despre acest aparat poți citi aici.

Reține deci că ori de câte ori te simți obosit, confuz, lipsit de energie, simți o presiune în cap sau nu îți mai aminteşti cu uşurinţă unele lucruri, o mare parte din vină o poate purta această baie continuă de radiații electromagnetice, care este mult mai intensă (din cauza comunicațiilor wireless) în spațiile aglomerate (supermarketuri, malluri, metrou etc.).

Citește prima parte a articolului aici

Licenţa Creative Commons
Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăDerivate 4.0 Internațional .

Lasă un răspuns