Sari la conținut

Cum ne influențează sănătatea vibrațiile vindecătoare ale Pământului: Rezonanța Schumann (I)

  • de

Știai că Mama Pământ protejează oamenii cu ajutorul unei rezonanțe naturale și că efectul asupra stării de sănătate a fost asociat cu cel al unei mame care își îmbrățișează copilul? Această frecvență poartă denumirea de rezonanța Schumann (SR) și se produce în cavitatea formată de suprafața Pământului și ionosferă.

După cum sugerează și numele, rezonanța a fost descoperită sau mai bine spus a fost calculată matematic de Winfried Otto Schumann, în anul 1952, și are susținerea energiei creată de peste 2000 de furtuni care produc în jurul planetei, în fiecare secundă, aproximativ 50 de fulgere.

Se știe că stâlpii sănătății optime sunt oxigenul de calitate, apa și o dietă pe cât posibil echilibrată. Și totuși nu este suficient! Știința avansează și există tot mai multe dovezi că starea de sănătatea ne este influențată într-o măsură covârșitoare și de rezonanța geomagnetică, în speță, de rezonanța Schumann.

Cel care a descoperit că frecvența fundamentală Schumann de 7,83 Hz este foarte apropiată de cea a ritmurilor de undă alfa din creierul uman a fost doctorandul lui Schumann, Herbert Konig. Totodată, el a fost și unul dintre primii cercetători moderni care au asociat SR cu bioactivitatea umană.

Și totuși este interesant de știut că, cu secole înaintea lui Konig, vechii indieni Rishis știau despre această influență pe care o amplificau cu frecvențele izocronice tonale ale sunetului „OM” (Este o mantra sau vibrație și este considerată a avea o putere spirituală și creativă mare. Este atât un sunet, cât și un simbol bogat în semnificație și adâncime, iar când este pronunțat corect este de fapt AUM).

De fapt, o mulțime de dovezi antropologice sugerează că oamenii din toate culturile au încercat, timp de milenii, să obțină stadii de tranziție prin sincronizarea cu rezonanțele planetare, înainte de a ști chiar ce reprezentau ele. Acest lucru a fost făcut prin diverse ritualuri, cum ar fi tamburul și dansul șamanic sau comportamentele religioase, precum înclinarea în timpul rugăciunii.

Interferența cu frecvența alfa a creierului

În creierul nostru, undele alfa se manifestă la frecvențe cuprinse între 7,5 și 12,5 Hz și ating maximum de potențial în timpul relaxării profunde, al visului și al meditației ușoare. Într-o astfel de stare a creierului, se atinge vârful aisbergului creativității. Mai exact, se poate spune că undele alfa sunt o „poartă” de a accede în diferite stadii profunde ale conștiinței. Artiștii și alți creatori afirmă adesea că cele mai bune idei le vin chiar înainte de somn. Undele alfa sunt asociate și cu coordonarea mentală, calmul, vigilența, conștientizarea interioară, integrarea minții / corpului și învățarea.

Undele alfa seamănă foarte mult cu frecvența Schumann, iar atunci când aceste două frecvențe se combină, puterea undelor alfa crește substantial.

Experimentul care confirmă teoria

Doi cercetători au făcut un experiment pentru a putea observa cum ne influențează Rezonanța Schumann. Cercetătorul Rutger Wever a cercetat legătura dintre ritmul circadian (ceasul nostru intern) și modul în care oamenii se comportă atunci când sunt plasați într-un mediu închis, fiind lăsați să-și aleagă propriile programe de somn / trezire.
Împreună cu cercetătorul german Jürgen Aschoff, Wever a creat un buncăr în care subiecții umani au fost izolați de exterior, inclusiv de variațiile de lumină, de temperatură, de câmpuri electromagnetice și, implicit de Rezonanța Schumann. Între anii 1964 și 1989, acest buncăr a fost utilizat pentru a efectua 418 studii pe 447 voluntari umani.

Prima constatare a fost aceea că, atunci când au libertatea de a-și auto-selecta programele, oamenii au ales să meargă la culcare într-o fază circadiană mult mai târzie, ceea ce a condus la o prelungire a somnului.
A doua constatare a fost aceea că trezirea se poate ușor desincroniza de ritmul circadian, un fenomen numit „Desincronizare internă spontană”.
Așa cum era de așteptat, cât timp au stat în buncăr, subiecții s-au confruntat cu dereglări ale funcției endocrine (în speță tiroida), depresie și alte afecțiuni. Însă atunci când în buncăr a fost introdus în secret un dispozitiv care emitea frecvența Schumann de 7,83 Hz, s-a observat că toate aceste boli fie au dispărut, fie s-au diminuat.

Impactul deconectării de rezonanța Schumann

Multe studii au relevat faptul că perturbarea SR poate avea un impact puternic asupra sănătății. Cercetarea lui Lewis B. Hainsworth este cel mai elocvent exemplu în acest sens. Hainsworth a observat că frecvența ritmului dominant al creierului uman (10,5 Hz) și frecvența medie la care există o interferență naturală minimă în cavitatea Pământului, în ionosferă, sunt identice. Presupunând că creierul nostru este influențat de rezonanța Schumann, este destul de ușor să acceptăm posibilitatea (așa cum au făcut Hainsworth și alții) că sistemul nostru nervos central a evoluat bazându-se pe acestea în sincronizarea bioritmurile interne.

Mai mult, orice modificare sau ocluzie a acestor semnale poate provoca o distrugere sau un blocaj al mecanismului de sincronizare pe care ne bazăm, detrminând astfel obturarea frecvenței SR cu impact asupra stării de sănătate. De altfel, mulți oameni cred că aceasta este o cauză a creșterii numpărului de cazuri de cancer, dar și a altor boli pe care omenirea le-a experimentat în ultima jumătate de secol.

Dovezile sunt în creștere în ceea ce privește riscul de cancer produs de telefonul mobil, însă este nevoie de studii suplimentare pentru a determina precis impactul negativ al radiațiilor nocive asupra sănătății.

Colaps în aproape toate funcțiile

Cercetarea efectelor undelor electromagnetice asupra corpului a preocupat mulți oameni de știință care au observat că există o legătură puternică între rezonanța Schumann, dar și alte rezonanțe geomagnetice și sănătatea umană, în speță asupra funcției cognitive, emoțiilor și comportamentului. Unele studii au ajuns la concluzia că întreruperea oricărei sincronizări poate afecta nu doar somnul, echilibrul mental și nivelurile energetice, ci și activitatea creierului, sistemul cardiovascular, ritmul circadian, balanța hormonală și reproducerea.

Deși zecile de studii au scos în evidență impactul asupra stării de sănătate al undelor electromagnetice, necesită a fi cercetate cu atenție mecanismele prin care se poate ajunge aici. Teoriile abundă în explicații, iar una dintre ele face referire la faptul că schimbările în activitatea solară-geomagnetică (cum ar fi razele solare sau furtunile) pot interfera cu nivelul melatoninei din creier, un antioxidant puternic care joacă un rol semnificativ în reglarea ritmului circadian și în imunitate.

O altă teorie interesantă are în centrul său magnetitul mineral feros, despre care s-a observat că poate transmite energia magnetică primită printr-un semnal nervos, ”facilitând” astfel capacitatea radiațiilor electromagnetice de a produce efecte asupra corpului. Studiile au identificat magnetitul în țesuturile umane și animale, consolidând astfel această teorie.

”Toate comportamentele, inclusiv conștiința, sunt generate și corelate cu activitatea creierului, activitate ce poate fi concepută ca matrice complexă a modelelor electromagnetice și schimbărilor chimice pe care le generează. Câmpurile magnetice de intensitate mică generate de pământ, dar și de tehnologie afectează conștiința. Dar factorul critic nu este intensitatea acestui câmp magnetic, ci modelele acestuia și informațiile conținute în ele. Modelele cele mai asemănătoare configurațiilor temporale naturale ale activității creierului sunt cele mai puternice”, este de părere Michael Persinger, Behavioral Neuroscience.

Oricare ar fi natura reală a relației dintre rezonanța Schumann și sănătatea umană, cea mai bună modalitate de a o înțelege este prin intermediul abordării multidisciplinare indispensabilă pentru a studia interconectarea. Studiul interconectivității se află încă în fază incipientă și încă nu a fost acceptat de comunitatea științifică și încorporează discipline precum geoștiința, astrofizica și studii pe oameni și animale.

După cum a observat psihologul Louise Samways, corpul uman este ca un radio prevăzut cu antenă capabil să transmită și să primească energie din mediul înconjurător și unul dintre acele semnale energetice radiante provine de la rezonanța Schumann.

Cum poate fi optimizată expunerea la Rezonanța Schumann

1. Expune-te cât mai puțin la aparate care emite radiații, așa-numitele electro-smog.
2. Poartă un dispozitiv care să optimizeze efectele rezonanței Schumann asupra ta (detalii aici).
3. Mergi desculț pe pământ cât mai des.
4. Încearcă terapii de reechilibrare biomagnetică.
În partea a doua a textului vei afla cum își poți îmbunătăți starea de sănătate cu ajutorul rezonanței Schumann și ce boli te pândesc atunci când legătura cu SR se realizează defectuos.

Citește partea a doua a articolului aici

Licenţa Creative Commons
Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăDerivate 4.0 Internațional .

Lasă un răspuns