Sari la conținut

Omul multidimensional: vindecare din perspectivă holistică

Fără doar și poate, medicina clasică a făcut progrese uimitoare. Și continuă să facă. Totuși, este lesne de observat că există o nevoie tot mai acută de a integra noi dimensiuni în abordarea bolilor. Ce vreau să spun?

Dincolo de planul fizic: vindecare la nivel vibrațional

Viziunea strict biologică a ființei umane a adus beneficii și progrese nenumărate în materie de tehnici de vindecare strict biologice. Cu toate acestea, umanitatea în ziua de astăzi se confruntă cu nenumărate probleme, începând cu numărul tot mai mare de cazuri de dereglări psihice în mediul urban până la maladiile care sunt tot mai întâlnite, datorită stilului de viață sau a alimentației necorespunzătoare, ori a atitudinii eronate față de mediul înconjurător.

Putem să observăm cu ușurință că abordări de alt tip, cum este medicina tradițională chineză, au rezultate la fel de uimitoare și benefice. Avem deja nenumărate exemple de teste științifice care confirmă puterea de vindecare a practicilor de meditație sau a medicinei Ayurvedice.

Cred că o abordare holistică a capitolului sănătate ar putea rezolva starea de fapt a omului din ziua de astăzi. Cred că felul în care vedem ființa umană poate aduce soluțiile practice de care avem nevoie. Exemple sunt la tot pasul, fie că este vorba despre Bruno Groening sau de Marie Curie, care vin din două abordări cu totul și cu totul opuse. Exemple ale unor persoane care și-au pus viața în slujba celorlalți oameni, pentru binele lor.

Dacă începem să privim ființele umane ca fiind multidimensionale, având mai multe corpuri, atunci înțelegem de ce meditația are un efect de vindecare atât de profund asupra corpului fizic. Dacă luăm în considerare niște informații care sunt prezente pe Pământ încă din timpul anticelor Vede și care sunt confirmate de teste științifice moderne – cum ar fi fotografiile Kirlian – atunci ar trebui să acționăm asupra celorlalte corpuri – emoțional, mental, cauzal etc. – în același fel cum acționăm asupra corpului fizic, pentru a le menține sănătatea.

O abordare holistică ar însemna să avem grijă de curățenia corpului emoțional în același fel cum avem grijă de curățenia corpului fizic. Dacă înțelegem conceptele pe care fizica cuantică le-a readus în atenția umanității, atunci înțelegem puterea conștiinței de a modela realitatea, înclusiv în ceea ce privește starea de sănătate.

Totul pornește de la conștiență și tot la conștiență ne întoarcem

Sigur că dacă discutăm despre multidimensional, trebuie să luăm în considerare și Sursa acestei multidimensionalități, să luăm în calcul, atunci când vorbim despre sănătate, fie ea fizică, emoțională, metală sau sufletească, puterea interioară, potențialul Sufletului nostru. Sunt cazuri nenumărate de persoane care, în urma unei experiențe profund transformatoare, cum este moartea clinică, s-au vindecat în mod mriaculos. Spun miraculos, și când spun asta pot da exemplul Anitei Moorjani, pentru că așa pare dacă nu luăm în considerare Sursa acestei vindecări. Nu luăm în considerare potențialul, care, conform definiției, nu are o limită.

Este, la fel ca în cazul particulelor cuantice, vorba despre conștiență, despre observator. Observator, care, prin calitatea trăirilor, prin curățenia mentală interioară, prin voință și prin Prezență, influențează marea de posibilități infinite și creează un anumit traseu. Desigur că aici vorbim despre o conectare interioară la această Sursă infintă de Abundență și Bucurie, care modelează realitatea pe care simțurile noastre o percep și mintea noastră o interpretează.

Calitatea conexiunii dintre Suflet și corp fizic

Să nu uităm că aceste corpuri, aceste structuri energetice, au o Sursă și sunt ”folosite” de Sufletul nostru pentru minunata călătorie căreia noi îi spune viață. Calitatea conexiunii dintre Sufletul nostru și structurile noastre energetice – incluzând aici, în mod voit și evident și corpul fizic – este punctul de pornire în vindecare reală, completă, holistică. Dacă începi de aici, parcursul va fi mult mai lin și mai rapid, înapoi la homeostaza, pe care, oricum, corpul fizic o are ca punct de pornire, ca punct de întoarcere.

Despre calitatea conexiunii, despre metode practice de vindecare și de întoarcere în starea de aliniere, dar și despre eficacitatea diverselor practici de vindecare alternative, într-un articol viitor. Până atunci reflectați asupra modului în care vă percepeți și asupra legăturii pe care o aveți cu Esența care susține viața. Cu forța care mișcă energia, atât fizică, emoțională dar și mentală. Desigur… cu conștiență, pentru rezultate optime.

Te mai poate interesa:
Conexiunea dintre suflet, gândire și corpul fizic

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Lasă un răspuns