Sari la conținut

Secrete de sănătate: ce înseamnă să mănânci rațional și ce beneficii obții?

Să mănânci rațional înseamnă să-ți hrănești corpul cu cantitatea potrivită și cu tipurile de alimente necesare pentru a supraviețui în fiecare zi. Când consumi alimente hrănitoare, îi permiți organismului tău să absoarbă energia de care are nevoie pentru a-ți oferi o energie și stări de spirit mai stabile pe tot parcursul zilei.

Alimente sănătoase – o viață sănătoasă 

Pentru viața de zi cu zi, poți planifica o dietă sănătoasă și totodată gustoasă. Nu trebuie să te înfometezi ca să fii suplu, tras printr-un inel. Trebuie doar să mănânci rațional și să faci mișcare regulat pentru a avea o minte și un corp sănătoase și echilibrate. Cheia este cumpătarea. 

Pentru mai multe informații pe această temă poți consulta secțiunea de articole de pe blogul nostru dedicată alimentației – click aici.

În toate cazurile, indiferent dacă este vorba despre sănătate sau carieră, deciziile ferme joacă întotdeauna un rol important. Odată ce te hotărăști și te angajezi să te menții sănătos și să mănânci rațional, cu siguranță vei reuși. Primul pas pentru a face acest lucru este să fii convins cu privire la ce îți planifici.

Fă pași mici și transformă-i în obișnuință!

Dacă tu crezi că poți realiza și menține o dieta echilibrată, exact așa se va întâmpla. Fă însă lucrurile cu pași mici și treptat, ca să nu ai senzația că ești obligat să le faci. Când ești mulțumit de ce faci, lucrurile devin mai ușoare și în cele din urmă devin obișnuință. 

Scopul unei alimentații sănătoase este să menții o dietă sănătoasă pe care să o poți susține toată viața. 

Prin urmare, după ce afli ce alimente sunt cele mai bune pentru sănătatea ta ( în acest sens, te poate interesa cartea DIETA ÎNȚELEAPTĂ – LASĂ ORGANISMUL SĂ ALEAGĂ SINGUR CE ALIMENTE I SE POTRIVESC disponibilă aici), stabilește un standard și cumpătare în ce privește alimentația. Nu uita că obiectivul este pe termen lung, nu doar să atingi greutatea ideală. În consecință, asigură-te că impui moderație într-un bun echilibru al grăsimilor, carbohidraților, fibrelor, proteinelor, vitaminelor și mineralelor pentru a avea un organism echilibrat și sănătos.

Un secret simplu pentru o digestie mai bună

Când mănânci, asigură-te că mesteci bine mâncarea. În felul acesta, nu numai că o să savurezi alimentele, ci o să ai și o digestie mai bună. De asemenea, când crezi că ai mâncat suficient, oprește-te! În mod normal, durează câteva momente până când stomacul tău primește un semnal de la creier care îl anunță că te-ai săturat.

Consumul de fructe și legume la fiecare masă îți va completa dieta sănătoasă, pentru că ele sunt bogate în antioxidanți, fibre, vitamine și minerale și totodată îți aduc în organism puține calorii. 

În general, fructele și legumele colorate intens au o concentrație mai mare de vitamine și minerale care îți pot oferi mai multe beneficii. Dacă mănânci cinci felii este suficient pentru o singură zi.

Carbohidrați sau grăsimi sănătoase?

Ambele au rolul și importanța lor în oganism, în cantitățile potrivite (toate informațiile pe care dorești să le afli pe această temă le poți găsi în cărțile noastre din secțiunea DIETĂ – click aici).

De asemenea, asigură-te că mănânci suficienți carbohidrați sănătoși și evită grăsimile nesănătoase. Cerealele integrale sunt cea mai bună sursă de carbohidrați sănătoși care îți pot oferi energie pentru întreaga zi. De asemenea, sunt bogate în antioxidanți și substanțe fitochimice care te pot ajuta să stai departe de cancer, boli coronariene și diabet. 

Pe de altă parte, consumul de grăsimi sănătoase te va ajuta să îți hrănești celulele, creierul, inima, părul, unghiile și pielea. În plus, te poate ajuta să îți menții buna dispoziție, să reduci riscul de boli cardiovasculare și să eviți demența.

Poți urmări și video-ul de pe canalul nostru de pe Youtube5 CONDIȚII PENTRU PĂSTRAREA UNEI STĂRI IMPECABILE DE SĂNĂTATE – click aici


Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăDerivate 4.0 Internațional .

Lasă un răspuns