Sari la conținut

Cei cinci pași ai rugăciunii afirmative

William James a descris rugăciunea afirmativă ca o componentă a mișcării americane de vindecare metafizică pe care a numit-o „vindecarea minții”; el a descris-o ca fiind „singura contribuție cu adevărat originală la filosofia sistemică a vieții” pe care a adus-o America.

Ce diferențiază rugăciunea afirmativă de afirmațiile seculare de genul autosugestiei predate pe vremuri este că prin rugăciunea afirmativă practicantul se adresează Puterii Superioare, Divinității, Minții Creatoare, punând astfel accent pe aspectele practice ale religiei.

Te poate interesa și programul audio pentru meditație cu sugestii pozitive LEGEA ATRACȚIEI disponibil aici. 

Mai mulți membri ai mișcărilor de autoajutorare și autoperfecționare pledează în favoarea folosirii rugăciunii afirmative împreună cu sau chiar în locul afirmațiilor seculare. Alegerea este în mare parte una individuală, bazată pe convingerile fiecărei persoane.

1. Recunoașterea: Recunoaște natura vieții/a Puterii Superioare/a spiritului. Acesta este ingredientul principal în rugăciunea afirmativă: să recunoști. Trebuie să știi care este natura Puterii Superioare înainte de a merge mai departe. Dacă, de exemplu, credeai că Puterea Superioară este o Puterea Superioară mânioasă, răzbunătoare, acum este momentul să îți reamintești adevărul adevărat. Reamintește-ți de natura legitimă și iubitoare a Puterii Superioare.

2. Comuniunea: Reamintește-ți că vii din viață/spirit/Puterea Superioară. Dacă Puterea Superioară există și reprezintă tot ce e bun și minunat, dar tu te afli undeva în afara ei și ești doar spectator, de ce te-ai mai obosi să te rogi? Reamintește-ți că Puterea Superioară este sursa și Creatorul a tot ce există, inclusiv a ta, inclusiv a dorințelor tale. Acesta este un alt ingredient esențial al rugăciunii afirmative.

3. Actualizarea: Conștientizează că viața este deja lucrul sau experiența pe care ți le dorești. Dacă ești capabil să-l dorești, să ți-l imaginezi, să-l vizualizezi înseamnă că acel lucru există în creierul tău. Altfel, de unde ar fi apărut gândul respectiv? Amintește-ți că premisa acestui lucru este că există o Unitate centrală. Nu există alt loc decât creierul unde să-ți pui ideea în practică. Pentru o rugăciune cu adevărat eficientă, trebuie să continui să gândești că meriți fericirea, atunci vine realizarea. Când deschizi ochii, poate că dorința ta nu se află pe podea, în fața ta, dar nu te lăsa păcălit… Creierul tău lucrează deja pentru a o transforma în realitate.

Dacă apar îndoieli… Nu le ignora. Înfruntă-le! Spune adevărul despre ce te temi că se va întâmpla sau nu se va întâmpla… De exemplu, dacă simți că s-ar putea să nu-ți permiți niciodată un automobil nou, poți să spui: „Am această dorință și, împreună cu ea, tot ce e necesar pentru a lăsa puterea să curgă prin mine, manifestându-mi dorința. Puterea Superioară ESTE ofertă; Puterea Superioară ESTE bogăție, așa că nu am motive să mă tem… Pentru că Puterea Superioară este exact acolo unde sunt eu”.

4. Gratitudinea: Conștientizează că ce îți dorești este al tău. Este esențial să fii recunoscător, pentru că în felul acesta admiți că ai obținut deja lucrul pe care ți-l dorești. Puterea Superioară nu are nevoie de recunoștința ta, însă, pentru a fi pe deplin aliniat cu legile universului, trebuie să manifești sentimentul de recunoștință. Aceasta este atitudinea care arată că „ai primit deja” și întețește focul rugăciunii tale afirmative. Acesta este motivul pentru care trebuie să înțelegi cum te-ai simți dacă ai avea astăzi ce îți dorești.

5. Eliberarea: Asta este! Eliberarea este un pas esențial. Când ai terminat, creierul tău trebuie să fie liniștit, limpede, neînfricat și atent la semne ale dorinței tale care apar fără ca tu să le cauți obsesiv! Lasă Legea să lucreze prin tine și să îți transforme dorința în adevăr palpabil!

Resurse: 

  1. Programe audio pentru meditație cu sugestii pozitive:accesează aici
  2. Cărți de dezvoltare personală și spiritualitate: accesează aici
  3. Canalul nostru de Soundcloud cu meditații și podcasturi:accesează aici
  4. Urmărește video 11 PAȘI PENTRU A OBȚINE REZULTATE:accesează aici


Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăDerivate 4.0 Internațional .

Lasă un răspuns