Sari la conținut

Cum să practici eficient Yoga pentru relaxare și calm

Yoga este o practică ce se adresează deopotrivă corpului și minții și își are originile istorice în filozofia indiană străveche. La fel ca alte practici care implică atât meditația cât și mișcarea, yoga combină posturile corporale cu starea de meditație, tehnicile de respirație și metodele de relaxare.

Ce înseamnă yoga?

„Yoga“ este un cuvânt care provine din limba sanscrită. Semnificația lui este aceea de contopire sau unire. Acest termen a provocat o mare derută în rândurile celor preocupați de propria sănătate. Yoga îmbină o serie de practici pur spirituale cu practici pur fizice. 

Câteva dintre beneficiile practicării yoga

Meditația yoga îți aduce seninătate și calm, te liniștește pe plan mental, te ajută să fii mai sănătos, să îți îmbunătățești relațiile cu cei din jur și să ai o viață mai bună. Totodată, yoga favorizează introspecția, te ajută să te cunoști mai bine, să îți definești propria filozofie și să descoperi adevărata esență a stării de bine și adevărata semnificație a revelațiilor spirituale. Dacă vrei să beneficiezi din plin de aceste efecte pozitive, trebuie să știi să o practici.

Pentru atingerea stării de relaxare profundă, calm și forță interioară îți recomandăm în paralel cu practica ta yoga și programele noastre audio pentru meditație și reprogramarea mai rapidă a minții subconștiente cu sugestii pozitive:

RELAXARE ABSOLUTĂ (ascultă teaser-ul aici)

OPTIMISM ȘI POZITIVITATE CONTINUĂ (ascultă programul aici)

Cum se practică yoga?

Nu este extraordinar de complicat să practici yoga. Trebuie doar să îi cunoști exact tehnicile și micile secrete. Ca să îți faci o idee mai clară, poți să te ghidezi după următoarele sfaturi:

  • Găsește-ți un loc confortabil unde să practici. Poți să faci yoga acasă sau în altă parte – depinde cum preferi tu. Trebuie doar să ai grijă ca locul pe care ți-l alegi să fie undeva într-un mediu liniștit.
  • Fă-ți rost de accesoriile necesare. Înainte să te apuci de yoga, trebuie să-ți iei un covoraș antiderapant pentru exerciții. Dacă îți permite bugetul, poți să-ți cumperi o saltea pentru yoga din materiale organice. Când îți procuri accesoriile de care ai nevoie, nu uita să verifici dacă sunt de calitate sau nu. Întrucât o să le folosești cu regularitate, trebuie să alegi ce e mai bun pe piață.
  • Ai grijă să nu te accidentezi. Când practici yoga, trebuie să ții cont de limitele tale fizice. Dacă simți că te doare ceva, nu îți forța limitele. Ca să fii sigur că procedezi corect, poți să ceri ajutor de la specialiști. Cei care nu cunosc exact tehnicile pe care le implică meditația yoga apelează adesea la ajutorul celor mai experimentați. 
  • Alege-ți programul care ți se potrivește cel mai bine. Dacă vrei ca experiența meditației să fie perfectă, poți să te înscrii la un curs sau la un program de yoga. Sau mai poți să-ți procuri un ghid și să încerci să-l pui în aplicare acasă. Dacă vrei să faci yoga acasă, ai grijă să ții întotdeauna cont de instrucțiunile din ghid.
  • Practică cu plăcere. Ca să te bucuri de efectele benefice pe care le are yoga pe plan fizic și spiritual, trebuie să îți placă ce faci. Însă, în încercarea ta de a obține cele mai bune rezultate, nu trebuie să exagerezi. După ce ai terminat ședința, ia-ți un răgaz ca să te relaxezi.

După cum vezi, yoga este o practică ușoară și rapidă. Dacă faci yoga și meditezi în mod regulat, ai toate șansele să îți dezvolți cu ușurință conștiința propriului corp, a propriei minți și a propriei spiritualități.

Ce trebuie să știi dacă ești în căutarea unui instructor de yoga?

Vrei să practici yoga? Dacă da, atunci trebuie să știi să găsești cel mai bun program sau cel mai bun instructor de yoga. Și poți să faci asta luând în considerare următorii factori:

  • Acreditarea. Este unul dintre elementele esențiale pe care trebuie să le verifici. Programul sau instructorul tău de yoga preferat trebuie să aibă certificat de acreditare. În felul acesta îți dai seama cu ușurință dacă cât de eficient sau demn de încredere este.
  • Tipul de yoga. Programele de yoga nu sunt toate la fel. Unele cursuri de yoga implică exerciții și tehnici speciale, altele nu. Ca să găsești tehnica de meditație yoga care ți se potrivește cel mai bine, întreabă persoanele în măsură să îți dea informații despre cum funcționează fiecare tip în parte.
  • Experiența. Cel mai bun instructor de yoga ar trebui să știe o grămadă de lucruri și să aibă o experiență vastă în domeniu. Prin urmare, înainte să-ți alegi un instructor, interesează-te despre el și caută să afli câtă experiență are. O altă recomandare ar fi să nu te grăbești să alegi un anumit program de yoga înainte să studiezi și să compari mai multe variante.

Ca să ai siguranța că te vei ține de program și îl vei respecta întocmai, primul lucru pe care poți să-l faci e să începi să ții un jurnal. În al doilea rând, nu căuta scuze ca să sari peste ședințe. Ține-te de programul de yoga pe care l-ai ales dacă vrei să obții rezultatele dorite. 

Dacă ești interesat și de cărți care îți pot completa și îmbogăți practicile de relaxare și spirituale îți recomandăm titlul CUM FUNCȚIONEAZĂ YOGA de la editura Vidia (click aici), precum și alte cărți din domeniul SPIRITUALITATE (vezi aici toate titlurile).

De asemenea, te invităm să urmărești și video-ul nostru TEHNICI DE RELAXARE SIMPLE ȘI EFICIENTE.

Lasă un răspuns