Sari la conținut

Eliberarea de sub dominația gândurilor: tehnici și beneficii

”A fi ancorat”, ”a se ancora”, ”a se înrădăcina” – una şi aceeaşi familie de cuvinte. Ba nu? Ultimul verb nu are nici o relaţie de rudenie cu primele două? Ooo, ba da. Au adânci rădăcini comune. Iată demonstraţia. Cu dedicaţie: celor care îşi irosesc viaţa gândind în exces.

”A fi ancorat” înseamnă să fii conectat la Pământ. Să simţi această conexiune profundă dintre noi şi Pământ şi să accepţi momentul prezent. Să evadezi din lumea gândurilor tale şi să devii conştient de corpul tău, în întregul său. Să îl accepţi aşa cum este şi să ai grijă de el. Să locuieşti complet în acest corp şi să accepţi să îţi trăieşti viaţa aici, pe Pământ.

Condiția fericirii: să fii prezent în clipa de acum

Un sinonim al verbului ”a se ancora” este ”a se înrădăcina”. Iată demonstraţia: ”a se ancora” înseamnă a se înrădăcina în sol, în pământ, în real, în materie, în prezent, în ”aici şi acum” – prea puţin contează ce noţiuni foloseşti.
”A se ancora” înseamnă a elibera propria conştiinţă din propria minte şi a o… aduce cu picioarele pe pământ. A părăsi lumea visurilor, a gândurilor, a imaginarului… şi a reveni în lumea terestră, reală, corporală, lumea materiei. A fi plenar aici, în lumea fizică. Căci cu cât eşti mai mult ”în minte”, cu atât eşti mai nefericit…

Beneficiile ancorării în prezent

Urmând această cale, nenumărate gânduri inutile vor alege să tacă. Şi vei preţui din ce în ce mai mult starea de pace din momentul prezent, eliberat de toate aceste gânduri nefaste. Te vei redescoperi în această fiinţă nouă, mai senină, mai pozitivă; mai eficientă, mai încrezătoare în ceilalţi, mai sigură pe sine; mult mai puţin stresată, angoasată; mai energică; îţi vei realiza mai uşor proiectele, visele; te vei simţi mai bine în propriul corp; vei abandona mai uşor controlul; vei accepta senin viaţa şi nu-i vei mai opune rezistenţă; te vei simţi mai sigur pe propriile picioare. Fiindcă ai ieşit din propria minte şi te-ai ancorat în prezent.

Tehnici pentru eliberarea gândurilor limitative


Există diferite moduri de a lucra la propria înrădăcinare şi de a-i resimţi binefacerile. Cele mai la îndemână sunt chiar activităţile mai mult sau mai puţin obişnuite care, o dată aduse în această lumină nouă, te vor ajuta să te ancorezi cât mai solid:

– activităţile sportive: fiindcă pun la lucru corpul, elementul esenţial al ancorării
– prietenii, iubirea, râsul
– meditaţia, toate activităţile efectuate în deplină conştienţă
– activităţile artistice şi corporale: muzica, dansul, yoga, Tai chi, Qi qong…
– toate activităţile care asigură bunăstarea corpului: masaj, relaxare, elongaţii, alimentaţie sănătoasă
– activităţile care te pun în contact cu natura: plimbările în parc şi în pădure, drumeţiile pe munte, grădinăritul, băile în râuri şi mare… Toate activităţile în care sunt implicate corpul şi natura favorizează ancorarea.

Prin urmare, de îndată ce vezi că mintea se ambalează cam tare, ai de ales: ieşi la o plimbare, curăţă grădina, mergi la un masaj, râzi din te miri ce, cântă la chitară, vorbeşte cu florile de pe balcon, îmbrăţişează un copac. În timp ce faci toate astea, gândeşte… cu picioarele! Cu cât ţii mai mult la distanţă furia gândurilor, cu atât mai temeinic eşti înrădăcinat.

Ancorarea energetică prin vizualizare

Numită şi ”meditaţia arborelui”, această tehnică te salvează în situaţiile mai puţin relaxante, în care nu poţi apela la metodele empirice de mai sus: când eşti la birou, de exemplu, sau într-o vizită şi nu poţi nici să începi să dansezi, nici să stai la o şuetă cu o floare.

– Şezând sau în picioare, este tot una: important este să ai tălpile lipite de sol, creând un contact solid cu pământul.
– Începi prin a efectua trei-patru mişcări de respiraţie abdominală, pentru destindere.
– Acum, de preferinţă ţinând ochii închişi, îţi imaginezi cum cresc rădăcini din tălpile tale şi cum se înfig în pământ tot mai adânc. Dacă eşti aşezat, aceste rădăcini pornesc nu doar din tălpi, ci şi din glezne, coapse, chiar şi din picioarele scaunului.
– Respirând profund, în continuare, îţi imaginezi cum coboară aceste rădăcini tot mai adânc în sol. Şi devin tot mai groase.
– De câte ori inspiri, vizualizezi energia pământului, care urcă în tine, de la tălpi tot mai sus.
– Cu fiecare expiraţie, rădăcinile se întind tot mai departe şi mai profund, spre centrul pământului.
– Aceste rădăcini încep prin a îngloba tot mai mult spaţiu şi înglobează acum viaţa ta cu totul. Apoi toată regiunea în care locuieşti. Apoi ţara toată. Tot Pământul, până în inima lui. Acum eşti perfect conectat la Pământ. Extraordinara energie a inimii Pământului urcă până la picioarele tale, până în inima ta, te traversează. Te hrăneşte cu încredere, forţă, seninătate.
– Acum, bine înrădăcinat, bine ancorat în inima Pământului, depune acolo o intenţie, o dorinţă legată de ceva ce vrei să apară în viaţa ta. De exemplu: ”Sunt în siguranţă aici şi acum”. Acum te simţi profund legat cu Pământul şi în siguranţă deplină.

Călătorie spre inima Pământului

Fă acest exerciţiu măcar o dată pe săptămână. Crede-mă: este mult mai mult decât un simplu exerciţiu de vizualizare. Te vei convinge pe măsură ce forţa calmă a Pământului urcă în tine, via inima Pământului.

Sursa: www.conscience-et-eveil-spirituel.com

Creative Commons License
Eliberarea de sub dominația gândurilor: tehnici și beneficii by AimGroup is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

2 comentarii la „Eliberarea de sub dominația gândurilor: tehnici și beneficii”

  1. Multumesc cu recunostinta pentru aceasta meditatie. In timp ce parcurgeam textul am intrat pur si simplu in tehnica.
    Am simtit cum au inceput sa se incalzeasca talpile si o energie placuta , calma, invaluitoare mi-a cuprins corpul si dincolo de el. Cu siguranta am sa o repet .

Lasă un răspuns