Sari la conținut

Hrana vie, rezervorul miraculos pentru sănătate (II)

Se pot obţine reţete gustoase respectând ad litteram principiile ”hranei vii”? Specialiştii pe care i-am citat deja în acest articol spun un DA categoric. Şi fac dovada oferind o mulţime de reţete ademenitoare.

Atenţie, însă! ”Hrana vie” se prepară numai pentru o singură masă şi numai în preajma orei când urmează să fie consumată. Alimentele nu se păstrează mai mult timp prelucrate, deoarece se depreciază uşor şi devin un mare pericol pentru sănătate.

 

Elena Niţă Ibrian:

Pastă de unt cu ridichi

Este nevoie de 400 g de ridichi (cu tot cu frunzele fragede), 200 g de unt, o legătură de mărar şi asmaţuchi, o jumătate de linguriţă de plante aromatice şi condimente, o jumătate de linguriţă de pulbere de alge, două roşii.

Se detaşează ridichile de frunze, se spală bine, se dau pe răzătoarea de sticlă, se amestecă cu frunzele şi cu verdeţurile ( care au fost bine spălate şi tăiate mărunt), precum şi cu pulberile şi untul frecat spumă. Se decorează cu felii de roşii şi cu verdeţuri de sezon.

 

Salată de varză murată cu nuci

Se pregătesc ingredientele: o varză murată, doi morcovi, o ceapă mare de apă, 3-4 linguri de nuci măcinate sau tăiate cu cuţitul, 4-5 linguri de ulei, o jumătate de linguriţă de plante aromatice şi condimente, o jumătate de linguriţă de alge, un gogoşar, o lingură de verdeţuri.

Varza se stoarce bine de apă, în mâini (în nici un caz nu se ţine în apă!). Se taie fideluţă, se amestecă cu morcovul ras, ceapa tăiată mărunt, pulberile, uleiul şi nuca. Se aşază în salatieră şi se decorează cu felioare de gogoşar şi cu verdeţuri de sezon.

 hrana vie 08

Ernest Gunter:

Meniu complet pentru masa de prânz

Aperitiv:  salată cu lapte şi adaosuri de nuci, banană etc.

Felul principal: 1-3 linguri de uruială de grâu, mei înmuiat în puţină apă şi amestecat cu hrean, ceapă, drojdie, sare de mare, muştar, ulei de in. Se garniseşte cu nuci, muştar, ardei gras. Întreaga uruială se poate pregăti şi cu mere rase, miere, stafide sau smântână.

Desert: lapte crud, pepene sau roşii.

 

Ligia Pop:  

Pască raw vegană

Blatul se prepară amestecând bine (eventual în robotul de bucătărie) 120 g de făină caju sau făină de migdale, 80 g de făină de floarea-soarelui, 100 g de stafide, o jumătate de baton de esenţă de vanilie, 100 g de apă filtrată, îndulcitor natural. Compoziţia trebuie să fie ca plastelina, uşor de modelat şi, dacă este prea lichidă, se mai adaugă făină de nuci sau de migdale. Gustaţi şi, dacă mai este nevoie de îndulcitor natural, mai adăugaţi după gust, fiindcă nucile absorb foarte repede dulceaţa şi se poate să aveţi un desert fără gust. Compoziţia se presează într-o formă rotundă, în aşa fel încât să fie ca un cuib.

Pentru cremă este nevoie de 100 g de caju, 80 ml de apă, 50 g de îndulcitor natural, 50 g de stafide galbebe, 50 g de unt de cocos sau de cacao, o jumătate de linguriţă de turmeric (pentru culoarea crem sau galbenă), 100 de făină caju pentru final. Ingredientele se omogenizează în blender în aşa fel, încât crema să fie precum smântâna. Apoi se adaugă făina de caju şi se amestecă din nou până la omogenizare. Se ornează cu stafide şi fructe congelate.

Poftă bună şi Sărbători fericite!

 hrana vie 02

În loc de concluzie

Poate nu este cel mai uşor lucru să ne schimbăm, peste noapte, modul de a ne hrăni, aruncând la coş zeci de ani de deprinderi şi dependenţe. Dar putem încerca să-i facem loc ”hranei vii” în bucătăria şi în viaţa noastră. Pas cu pas şi în ritm tot mai alert, pe măsură ce avansăm şi ne readaptăm papilele gustative la alimentaţia originară, 100% naturală. Trecând de la mese toxice, la mâncăruri sănătoase, ecologice, vitalizante.

Prin ”hrana vie” ne administrăm viaţă. Prin hrana moartă ne autoservim porţia zilnică de îmbătrânire precoce şi moarte timpurie.

            Cum spunea Hypocrate? ”Alimentele trebuie să fie medicamente, iar medicamentele să fie alimente”.

         Dar de ce să ajungem la medicamente, când alimentele corect alese şi preparate funcţionează şi ca optimă metodă de prevenţie?

 

Citește în partea I despre:

–         Explicația specialiștilor cu privire la motivul pentru care carnea nu este digerată de către organism și conduce la boală

–         Ce modificări se produc la nivel mental când consumăm hrană vie

–         Care este raportul sănătos de alcalinitate și aciditate după care trebuie să ne pregătim mesele.

Află aici.

Licenţa Creative Commons
„Hrana vie, rezervorul miraculos pentru sanatate (II)” de blog.aimgroup.ro este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 4.0 Internațional .

Lasă un răspuns