Sari la conținut

Reziliența și calmul mă imunizează împotriva presiunilor externe

Reziliența și calmul mă imunizează împotriva presiunilor externe

Viața conține o mulțime de provocări, dar eu sunt capabil să anticipez cu înțelepciune aceste dificultăți. Sunt capabil să fiu calm și rezilient, iar asta mă imunizează împotriva efectelor generate de presiunile externe.

Nu aș pleca în drumeție pe dealurile acoperite de zăpadă în blugi și teniși. Dacă aș alege să fac asta, m-aș simți inconfortabil, în cel mai bun caz. Dacă aș rămâne mult timp expus la intemperii îmbrăcat și încălțat așa, mi-aș pune viața în pericol. În loc să procedez astfel, eu mă pregătesc pentru excursie cu îmbrăcăminte adecvată, suficiente provizii de hrană și un mijloc de a cere ajutor dacă mă rătăcesc. Pregătindu-mă, sunt gata – și dornic – să trăiesc o aventură.

Ducându-mă acolo, pot experimenta frumusețea și miracolul într-un mod care nu este posibil dacă rămân în zona mea de confort. Reușita sau eșecul călătoriei mele prin viață depinde mult mai mult de modul în care mă pregătesc pentru excursie decât de circumstanțele în sine.

Nu mă feresc de provocări doar pentru că au potențialul de a mă solicita la maximum sau de a mă stresa. În schimb, eu plănuiesc din timp, știind că pot să fac față oricărei situații dacă mă pregătesc în mod adecvat.

Situațiile pot fi grele din când în când, dar eu rămân calm dacă trebuie să-mi vâr capul în guler și să mărșăluiesc în vânt. Poate să nu fie întotdeauna plăcut, dar pentru că eu sunt pregătit, sunt capabil să fac față eficient și calm oricărei provocări care îmi iese în cale.

Reflectează asupra următoarelor întrebări:

1. Pierd eu oportunități din cauza fricii?

2. Cum mă pregătesc eu pentru provocările inevitabile din viața mea?

3. Ce pot să fac eu, acum, ca să fiu calm când apar provocări?

Resurse:

1. Folosește zilnic programul nostru audio pentru meditație cu sugestii pozitive, tehnici de programare neuro-lingvistică și muzică de relaxare: PACE ȘI FORȚĂ INTERIOARĂ (accesează aici)

2. Citește cele mai appreciate cărți în domeniul dezvoltării personale și spiritualității de la editura Vidia (accesează aici)

3. Ascultă podcasturile noastre pe SOUNDCLOUD (accesează aici)

4. Urmărește video-ul nostru EFECTELE MEDITAȚIEI CU MANTRĂ (vezi aici)

Lasă un răspuns