Sari la conținut

6 SECRETE SĂ ÎȚI MENȚII FOCUSUL ȘI MOTIVAȚIA

Să fii motivat înseamnă să fii animat de propriul tău spirit. Oamenii motivați au purtări oneste și au încredere în ei înșiși. Motivația este o calitate firească a oricărei ființe umane. Dacă nu ești motivat, înseamnă că nu îngădui laturii tale creative și spirituale să se manifeste.

De ce să îți dorești să fii motivat?

Motivația poate fi definită în mai multe feluri. Iată câteva dintre semnificațiile care nu ar trebui să îți scape:

 • Îți dă un motiv și energie să acționezi în direcția propusă
 • Stă la baza reușitelor sau nereușitelor noastre – în esență, ne determină gradul de fericire și împlinire în viață
 • Este procesul care călăuzește, inițiază și menține comportamentele orientate spre rezultate

Ca să rămâi motivat, trebuie să îți impui o anumită disciplină. Și mai trebuie să știi exact ce ai de făcut ca să fii sigur că ești pe calea cea bună.

Cei 6 piloni ai menținerii motivației

 1. Visează în stil mare. Poți să începi să ai și tu visuri mărețe, așa cum au oamenii de succes pe care îi cunoști sau i-ai văzut la televizor sau în social media. În felul acesta, vei avea de câștigat la capitolul respect de sine și încredere în forțele proprii. Totodată, te vei simți mai puternic și veți reuși să faci față obligațiilor de zi cu zi. 
 1. Construiește-ți o viziune clară. Termenul de „mobil“ sau „motor“ este definit drept motivul din spatele unei acțiuni. Aceasta este latura rațională emoțională a motivației. Dacă ai o viziune care să te călăuzească în viață, te simți obligat să faci tot ce îți stă în putință ca să o împlinești. Viziunea ta poate să aibă legătură cu oricare dintre planurile vieții tale, fie el spiritual, fizic, intelectual sau financiar.
 1. Reînnoiește-ți viziunea. Un lucru e sigur: motivația nu durează veșnic. De aceea, trebuie să o reînnoiești tot timpul. Pentru asta, trebuie să te gândești în fiecare zi că ai un vis, o destinație în care vreai să ajungi și să îți reamintești care e aceea. În același timp, trebuie să îți păstrezi vie în minte viziunea și imaginea mentală a unei vieți ideale, așa cum o vezi tu.
 1. Cultivă-ți pasiunea și amplific-o. Se consideră că cea mai puternică forță este emoția. Iar când vine vorba despre emoții, cea mai puternică dintre ele este pasiunea. Ca să-ți alimentezi pasiunea, trebuie să te plasezi pe un făgaș care te va purta fără greș spre împlinirea viziunii tale. De asemenea, trebuie să faci tot ce îți stă în putință ca să îți amplifici emoția și să te folosești de ea ca să-ți atingi țelurile.
 1. Gândește pozitiv. Dacă vrei să eviți stresul și să-ți dezvolți latura spirituală, trebuie să gândești pozitiv. Un alt lucru pe care trebuie să-l faci este să-ți umpli mintea cu gânduri și idei minunate provenite de la cele mai strălucite minți. În funcție de cum preferi, poți să descoperi astfel de idei citind cărți, ghiduri, colecții de cugetări și multe altele (Pentru rezultate mai rapide, îți recomandăm includerea în practica ta zilnică de dezvoltare personală ascultarea programului audio cu sugestii pozitive și tehnici de NLP pentru reprogramarea subconștientului GÂNDIRE POZITIVĂ – click aici)
 1. Bucură-te de ceea ce faci și fă-ți timp să te odihnești. Ca să rămâi motivat, trebuie să fii absolut convins că faci ce îți dorești tu cu adevărat. Nu e nevoie să te forțezi să faci anumite lucruri. Și ai grijă să-ți faci timp să te odihnești. Relaxează-te. Adoptă ritualuri zilnice prin care să îți oferi timp ție însuți făcând activități care îți liniștesc mintea și îți aduc bucurie.

Cei mai mulți spun că e foarte greu să îți păstrezi motivația. Viața poate să-ți rezerve dezamăgiri peste dezamăgiri și eșecuri peste eșecuri. Dar, indiferent cât de grave ar fi problemele cu care te confrunți la un moment dat, poți să le lași în urmă. Trebuie doar să vrei și să știi cum, de aceea îți punem la dispoziție o serie de articole ghidate în acest sens. 

Dacă ești motivat, vei reuși să realizezi ce ți-ai propus. Așadar, fă mișcarea corectă și vei vedea cum te va aduce aceasta mai aproape de împlinirea viziunii tale, atât pe plan material, cât și pe plan spiritual. 

Resurse recomandate:

 1. Audio-track-ul DESPRE PUTEREA GÂNDURILOR ȘI AFIRMAȚIILOR POZITIVE – click aici
 2. Programul audio cu sugestii pozitive și tehnici complexe de NLP MOTIVAȚIE- click aici
 3. Programul audio cu sugestii pozitive și tehnici complexe de NLP MOTIVAȚIE ÎN VÂNZĂRI – click aici
 4. Cărțile de dezvoltare personală și NLP de la editura Vidia –click aici
 5. Video-ulTU EȘTI SCHIMBAREA – click aici


Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăDerivate 4.0 Internațional .

Etichete:

Lasă un răspuns