Sari la conținut

Cum pot afirmațiile să îți îmbunătățească starea de spirit?

Poate părea o formă de optimism nefundamentat științific, dar, după spusele specialiștilor, afirmațiile pot avea de fapt un impact pozitiv enorm asupra stării de spirit, respectului de sine și stării tale generale de bine.

Cum îți pot transforma viața aceste enunțuri aparent simple?

Ce sunt afirmațiile?

Afirmațiile sunt enunțuri și propoziții scurte, cu mesaj pozitiv, care te pot ajuta să remarci gândurile negative și ideile prin care te sabotezi singur în momentul în care îți vin în mintesau pe măsură ce apar, apoi să le înfrunți și să le depășești.

Repetate des, afirmațiile pot avea un impact benefic asupra vieții și stării tale de bine.

Din multe puncte de vedere, folosirea afirmațiilor este cam același lucru cu antrenarea unui anumit mușchi atunci când faci sport – folosești un exercițiu repetitiv ca să-ți fortifici mintea și să-ți îmbunătățești starea de spirit și perspectiva generală.

Repetarea enunțurilor mentale pozitive poate de fapt să aibă ca efect reprogramarea modelelor noastre de gândire și, cu timpul, vom ajunge să gândim, să ne comportăm și și să vedem lumea altfel.

Potrivit unui număr din ce în ce mai mare de dovezi, există o multitudine de domenii în care ne putem folosi cu succes de afirmații, inclusiv la locul de muncă și în viața personală.

Printre principalele beneficii se numără:

1. Creșterea productivității. Specialiștii susțin că afirmațiile ne pot ajuta să ne îmbunătățim performanțele la serviciu.

2. De exemplu, dacă îți rezervi câteva minute înainte de o ședință importantă ca să îți analizezi punctele forte, afirmațiile pe care le rostești acum îți pot calma nervii și te pot ajuta să te simți mai încrezător în forțele proprii. La rândul său, acest lucru te ajută să ai mai mult succes.

3. Reducerea stresului. Repetarea afirmațiilor mai poate ajuta la diminuarea impactului și efectelor stresului, aducând beneficii stării tale de bine, atât pe plan fizic, cât și pe plan psihic.

4. Consolidarea respectului de sine. Există o serie de exemple de afirmații care se folosesc pentru tratarea cu succes a cazurilor de depresie, stimă de sine scăzută, anxietate și multe altele.

5. Există, de asemenea, dovezi că afirmațiile pot stimula acea parte a creierului care ne impulsionează să avem grijă de sănătatea noastră. Cu cât te prețuiești mai mult, cu atât vei avea mai multă grijă de tine.

Cum poți folosi afirmațiile?

E foarte ușor să integrezi afirmațiile în viața de zi cu zi!

Afirmațiile pot fi folosite într-o serie de scenarii diferite,cu scopul de a face o schimbare pozitivă în viața ta. Astfel de scenarii includ:

1. Gestionarea cu succes a ședințelor importante. În loc să aștepți cu spaimă evaluarea prestației tale, folosește-te de afirmații ca să te simți calm, liniștit și stăpân pe situație.

2. Controlarea emoțiilor negative. Nu îți lăsa emoțiile să te domine.

Afirmațiile pozitive te pot ajuta să dobândești o perspectivă nouă asupra situației și să găsești soluții practice.

3. Îmbunătățirea stimei de sine. Folosește afirmații pozitive ca să-ți amintești ție toate punctele tale forte și toate capitolele la care excelezi.

Dacă ți le repeți îndeajuns de des, vei începe să le crezi cu adevărat.

4. Renunțareala un obicei prost. Mai poți recurge la afirmații ca să îți reamintești să nu mai faci un anumit lucru, ceea ce îți poate fi de mare ajutor atunci când vrei săte dezbari deobiceiuri proaste sau inutile.

5. Fixarea unor obiective personale. În momentul în care ai identificat obiectivele și țelurile spre care aspiri, poți să creezi enunțuri afirmative care să te ajute să îți păstrezi concentrarea și motivația de a atinge aceste obiective, crescându-ți astfel șansele de reușită.

6. Inițierea schimbărilor. Combină afirmațiile cu reprezentările mentale ca să îți imaginezi și să pui în scris schimbările pe care ți le dorești.

Repetă această afirmație până când reușești să faci schimbarea dorită.

Ca să ajuți afirmațiile să lucreze în favoarea ta, e important să ai grijă le vizualizezi și să le repeți cu regularitate. Magia stă în repetiție.

Totodată, o idee bună este să îți notezi afirmațiile și să le lași undeva la vedere. În felul acesta îți va fi mult mai ușor să îți amintești de ele în momentul în care te vei trezi asaltat de gânduri negative sau nepoftite.

Alte resurse:

1. Citește și articolul 10 AFIRMAȚII POZITIVE PENTRU PACE INTERIOARĂ, PROSPERITATE ȘI IUBIRE (accesează aici)

2. Explorează gama de CĂRȚI PENTRU DEZVOLTARE PERSONALĂ apărute la editura noastră(accesează aici)

3. Folosește programele noastre de meditații audio cu sugestii pozitive, tehnici de reprogramare a subconștientului și muzică de relaxare (accesează aici)

4. Urmărește video-ul nostru DE CE NU FUNCȚIONEAZĂ ÎNTOTDEAUNA AFIRMAȚIILE POZITIVE? (link Youtube aici)

5. Urmărește și podcasturile noastre pentru dezvoltare personală, spiritualitate și sănătate pe canalul de Soundcloud (abonează-te aici).

Lasă un răspuns