Sari la conținut

Cum să depășești momentele de depresie

Cursul firesc al vieții ne pune în tot felul de situații, iar cele mai multe dintre ele ne influențează starea emoțională, în bine sau în rău. Printre acestea se numără factorii externi, stilul nostru de viață, oamenii cu care avem de-a face, propriile noastre realizări și obiective, starea vremii, etc.

Spre norocul nostru, majoritatea acestor factori pot fi controlați, ceea ce înseamnă că poți să-i manevrezi în așa fel încât să lucreze în avantajul tău. Ultimul lucru de care ai nevoie este să te lași copleșit de acest sentiment. Depresia este una dintre stările emoționale care trebuie tratate cu multă grijă, fiindcă nu numai că îți afectează sănătatea, dar, în cazuri extreme, poate duce la moarte. Articolul de față îți prezintă câteva sfaturi importante despre cum poți să înfrângi depresia.

Îmbunătățește-ți stilul de viață. 

Studiile de până acum arată că la ora actuală una dintre cauzele majore ale depresiei este stilul nostru de viață, care cuprinde, printre altele, regimul alimentar, mișcarea fizică, felul în care interacționăm cu alți oameni, felul în care ne comportăm acasă. 

Specialiștii în domeniul sănătății ne sfătuiesc să adoptăm un regim alimentar sănătos, combinat cu exerciții fizice regulate, dacă vrem să ne gestionăm mai ușor schimbările de dispoziție. 

Se știe că există diete care provoacă stări puternice de anxietate în cazul anumitor tipuri de persoane, ceea ce înseamnă că șansele de a controla astfel de situații sunt cu atât mai mari cu cât afli mai devreme care sunt aceste alegeri alimentare (vezi aici infografic cu 12 recomandari pentru o alimentatie benefica). Pe de altă parte, este cunoscut faptul că exercițiile fizice îți țin corpul și mintea ocupate, ceea ce face ca șansele să te gândești la problemele personale care îți pot provoca depresie să scadă.     

Odihnește-te. 

De regulă, după o zi agitată sau o activitate susținută, există mari șanse să fii epuizat psihic sau mental, lucru care poate să te ducă la depresie dacă nu te odihnești. 

Majoritatea oamenilor și în special părinții au o grămadă de probleme pe cap – trebuie să se îngrijească de bunăstarea familiei, de treburile menajere ori de alte lucruri pe care ar vrea să le rezolve înainte să ducă să se odihnească. 

Intra acum in posesia Programului Audio pentru Relaxare Profunda cu Sugestii Pozitive: PACE SI FORTA INTERIOARA (click aici)

Pe termen lung aceste activități îți provoacă vertij și oboseală, pentru că mintea ta e obligată să se ocupe de mai multe lucruri decât ar trebui. Cei mai mulți medici recomandă să dormi cel puțin șase ore pe zi ca să-i dai creierului timp suficient să se odihnească.

Până la urmă e timp pentru toate, așa că nu lăsa problemele de la serviciu să-ți afecteze viața de familie. Majoritatea oamenilor fac greșeala de a-și lua cu ei la muncă problemele de acasă, ceea ce dă naștere la și mai multe probleme și le înrăutățește și mai mult situația. 

Prin urmare, cea mai bună recomandare este să știi unde să te oprești; orice lucru are o limită, așa că trebuie să-ți lași problemele de serviciu la birou și să te simți bine împreună cu ai tăi. Încearcă pe cât posibil să rămâi relaxat, fără să-ți faci griji în legătură cu ziua de mâine sau cu ce-a fost azi.    

Mai poți citi și: CUM SA RAMAI OPTIMIST IN SITUATII STRESANTE (click aici)


Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăDerivate 4.0 Internațional .

Lasă un răspuns