Sari la conținut

5 beneficii ale activității fizice care te vor motiva să îți pui corpul în mișcare acum

Angajarea în activități fizice este foarte importantă, indiferent de vârstă și de statutul nostru social în viață. Acest lucru se datorează faptului că pentru a ne menține sănătoși nu avem nevoie de nimic ca să putem începe. Exercițiile zilnice ne vor ajuta să ne îmbunătățim starea generală de sănătate și să reducem riscul apariției oricărei boli. Nu-ți găsești motivația pentru a începe o activitate fizică regulată? Cu ajutorul dispozitivului Mind Synergy și a Programului Audio Motivație această situație nu va mai exista!

În ce fel ne ajută activitatea fizică?

Există câteva beneficii notabile dacă te implici în exerciții fizice. Ca să numim doar câteva, prezentăm următoarea listă:

1. pot crește forța atât a oaselor, cât și a mușchilor;

2. pot reduce masa corporală, menținându-ți trupul suplu și sănătos și eliminând grăsimea corporală;

3. îmbunătățesc sănătatea mintală;

4. pot reduce semnificativ anxietatea, stresul și depresia;

5. sprijină abordarea holistică pentru o bună sănătate generală.

*Mai poți citi și articolul CUM SĂ DEPĂȘEȘTI MOMENTELE DE DEPRESIE (click aici)

Un program de exerciții fizice energice

Mai multe beneficii suplimentare pot fi obținute dacă te angajezi într-un program de exerciții fizice mai energice. Studiile arată că oamenii care fac mișcare zilnic mai mult timp, utilizând suplimentar exerciții fizice dinamice, au toate șansele să experimenteze mai multe beneficii pentru sănătate în comparație cu cei care fac mai puțină mișcare.

Ce recomandări avem pentru copii?

Pentru copii, cel mai bine este să înceapă să beneficieze de exerciții fizice la o vârstă foarte fragedă, astfel încât la adolescență și maturitate să susțină valoarea exercițiului fizic. 

În plus, este foarte important să se angajeze în activități fizice, pentru că ele pot menține o greutate corporală sănătoasă. 

Copiii care nu fac mișcare și nu au alte activități fizice vor deveni probabil supraponderali. 

De asemenea, prea multe activități sedentare, cum ar fi jocurile video, vizionarea de programe TV, navigarea pe net și altele asemenea vor crește șansele ca ei să devină obezi. Prin urmare, se recomandă să le introducem copiilor exerciții fizice cât mai devreme posibil pentru ca ei să stea departe de activități nesănătoase.

Ce fel de activitate fizică trebuie să alegem?

Ca observație finală, pentru a avea un corp mai sănătos este esențial să alegem activitatea fizică cea mai potrivită pentru noi. Trebuie să înțelegem că noi, oamenii, avem tipuri de corp și condiții de sănătate diferite și, din acest motiv, trebuie să știm care activitate fizică ne poate oferi cel mai mult beneficiu. Discuția cu experții ne va ajuta să identificăm tipul potrivit de exerciții pe care le putem efectua zilnic. În extrema opusă, exercițiile fizice ne pot și dăuna, iar despre acest lucru am publicat un articol AICI (click).

Pe de altă parte, în efortul nostru de a pierde în greutate, uneori sărim peste mese pentru a accelera procesul de slăbire. Însă, procedând astfel ne sacrificăm sănătatea. 

Nu trebuie să facem în felul acesta. Trebuie doar să înțelegem că pentru a pierde în greutate e nevoie să ardem prin activitățile noastre suficient de multe calorii din alimentele pe care le-am consumat. Începând un bun program de exerciții fizice vom reuși să realizăm acest lucru.

Vom continua seria articolelor pe această temă pentru a completa și aprofunda informațiile. 


Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons Atribuire-Necomercial-Partajare în Condiții Identice 4.0 Internațional .

Lasă un răspuns