Sari la conținut

Ce este spiritualitatea și cum își descoperă oamenii latura spirituală?

Dacă nu știi răspunsul corect la aceste întrebări, ai nevoie de o referință pentru a-ți extinde cunoștințele. Acesta este motivul pentru care trebuie să citești acest articol, împreună cu îndrumările suplimentare pe care le precizăm de-a lungul și la finalul lui. 

Spiritualitatea definită

Spiritualitatea are mai multe înțelesuri. Unele cărți au definit-o ca o călătorie a autoperfecționării și autodescoperirii. Alții definesc spiritualitatea ca opus al religiei. Pentru o mai bună înțelegere a spiritualității, redăm câteva dintre definițiile ei:

• conceptul unui proces prin care afli nu doar cine vrei să fii, ci și cine ești;

• conexiunea cu tine și cu alți oameni; spiritualitatea este personală și înrădăcinată în legătura cu oamenii din jurul tău;

• se referă la scop, sens și direcție; te ajută să ajungi la concluzii, îmbrățișează ideea de a merge mai departe și de a căuta direcția sau sensul vieții tale;

• disputa de a realiza dincolo de limitele tale; îți menține o minte deschisă, încerci să accepți crezurile altor oameni și pui sub semnul întrebării opiniile actuale.

Înțelegând definiția reală a spiritualității, poți spune cu ușurință cât de importantă este. Întrebarea principală este cum îți poți dezvolta spiritualitatea. Să îți perfecționezi aspectele spirituale nu este atât de grea pe cât crezi. Dacă nu știi cum să o perfecționezi, nu trebuie să îți faci griji. Doar continuă să citești și începe să înveți!

Pentru intensificarea și dezvoltarea practicii tale zilnice, îți recomandăm gama noastră de PROGRAME AUDIO PENTRU MEDITAȚIE cu sugestii pozitive (click aici)

Cum să îți elevezi practicile spirituale pentru o viață mai bună

Spiritualitatea oferă diferite beneficii vieții tale, atât fizic, cât și emoțional. Acesta este motivul pentru care trebuie să îți dezvolți aspectele spirituale. În felul acesta îți poți cunoaște cu ușurință scopul, îți dai seama ce îți place cu adevărat și multe altele.

TE MAI POATE INTERESA ȘI ARTICOLUL 7 MODALITĂȚI PRIN CARE SĂ FOLOSEȘTI SPIRITUALITATEA PENTRU CA AFACEREA TA SĂ PROSPERE (CLICK AICI)

Potrivit experților, crezurile pozitive te pot ajuta să îți îmbunătățești starea de sănătate. Dacă îți dezvolți viața spirituală, ai șansa să-ți înțelegi exact nevoile și să înțelegi nevoile altor oameni. 

Pentru a te ghida, iată câteva modalități prin care poți să îți dezvolți latura spirituală:

1. Servicii comunitare Acest lucru te poate ajuta să înțelegi mai bine ce îți dorești cu adevărat, ce își doresc ceilalți și modurile în care alții sunt diferiți de tine;

2. Ține un jurnal Să scrii despre evenimente și momente speciale te poate ajuta să îți vezi în oglindă viața personală. De asemenea, te ajută să stabilești măsura în care ai evoluat și te-ai perfecționat.

3. Yoga/Meditația Îți permit să îți găsești liniștea interioară și să îți pregătiți mintea pentru inspirație.

4. Roagă-te – Rugăciunea este una dintre modalitățile puternice care te pot ajuta să fii conectat și liniștit cu tine însuți.

Luând în considerare sfaturile de mai sus, nu trebuie să îți faci griji cu privire la modul în care să îți dezvolți aspectele spirituale. Poți înțelege cu ușurință tot ce vrei să știi. Trebuie doar să folosești un ghid perfect pentru a afla ce este spiritualitatea și cum te ajută ea.

Pentru mai multe referințe și informații te invităm să vizitezi secțiunea noastră de pe blog dedicată SPIRITUALITĂȚII (click aici).

Revenim și cu alte articole din această serie. 


Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăDerivate 4.0 Internațional .

Lasă un răspuns