Sari la conținut

6 diferențe între modul de gândire al unui miliardar și cel al unui om obișnuit

Să fie oare miliardarii niște ființe ieșite din comun, care se deosebesc din naștere de noi ceilalți? Poate că da, poate că nu. De fapt, nici nu contează. 

Ce contează este că miliardarii au o atitudine diferită față de lume, iar din atitudinea aceasta avem cu toții de învățat. 

Oamenii careobțin altfel de rezultate procedează altfel. Și procedează altfel pentru că gândesc altfel.Chiar dacă poate nu aspiri să devii miliardar (nu toți oamenii își propun aceleași obiective în viață), poți să ai mult mai mult succes pe plan financiar decât ai arătat până acum. 

Poate că tot ce ai de făcut e să începi să gândești ca un miliardar!

Iată diferențele dintre cum gândește un miliardar și cum gândesc cei mai mulți dintre noi:

1. Miliardarul gândește pe termen lung.

Când vine vorba de planificare, majoritatea oamenilor se gândesc doar cum să mai supraviețuiască o săptămână sau ce să mai facă în weekend. Este o perspectivă pe termen scurt care nu ne aduce nimic în viitorul mai îndepărtat. 

  • Miliardarul ia decizii și acționează astăzi ca să atingă niște obiective care adesea au orizonturi de timp de 10 ani sau chiar mai lungi. 
  • Se poate ca un om obișnuit să aibă o perioadă mai dificilă în care este nevoit să se zbată ca să supraviețuiască, dar asta nu înseamnă că nu poate să-și rupă puțin din timpul său ca să facă ceva care peste cinci ani îi va asigura o viață mai bună. Cu toate acestea, puțini sunt cei care procedează așa.

2. Prețuiește mai mult timpul decât banii.

Pentru un miliardar banii nu mai sunt atât de importanți. Când câștigi 10 milioane de dolari pe lună, să dai 200.000 de dolari pe o mașină reprezintă o cheltuială infimă. Miliardarii pun mare preț pe timp, de aceea au adesea șoferi personali, avioane personale și asistenți personali.

  • Mulți dintre noi, dimpotrivă, suntem dispuși să sacrificăm prea mult timp ca să punem ban pe ban.Uneoritrebuie să o facem, însă mulți merg prea departe. Încearcă, pe cât posibil, să-ți dedici timpul unui scop mai înalt. 

3. Își deleagă sarcinile.

Nu ai cum să faci un miliard de dolari de unul singur. Mulți antreprenori se chinuie să depășească un anumit nivel, de multe ori pentru că nu vor să-i lase pe alții să muncească în locul lor. 

  • E mai bine să beneficiezi de 1% din eforturile cumulate a 1000 de oameni decât să câștigi 100% doar de pe urma efortului tău (de ce? pentru ca rezultatele mai multor oameni la un loc sunt cu mult mai bogate și profitabile decât cele ale unei singure persoane).
  • Deleagă cât de mult poți. Caută întotdeauna modalități mai valoroase de a-ți petrece timpul.


4. Miliardarul se concentrează mai degrabă să facă bani decât să-i economisească.

Orice expert financiar care se respectă îți va spune că dacă vrei să faci bani trebuie să reduci drastic cheltuielile și să faci economii la sânge. Ceea ce e în regulă, dacă vrei să-ți sacrifici prezentul ca să ajungi un om bogat peste vreo patruzeci de ani, când o să ieși la pensie.Însă, oricum, e greu să strângi o grămadă de bani în fiecare lună dacă nu câștigi foarte mult.

  • Mulți miliardari nu întorc banii cu lopata în primii ani de activitate, însă principala lor preocupare e să câștige an de an mai mult și tot mai mult. Creștere exponențială. 
  • Pune bani deoparte, dar în același timp ai grijă să îți crești câștigurile.

5.Țintește foarte sus.

Miliardarii nu-și stabilesc obiective precum un salariu cu șase cifre, un Corvette sau o vacanță de o săptămână la Roma. Ei își fixează țeluri din altă categorie, de pildă să obțină supremația pe piața telecomunicațiilor sau să ajungă să dețină 400.000 de hectare de teren agricol. Nu poți să realizezi lucruri mărețe dacă nu ai țeluri mărețe.

6. Celor mai mulți miliardari le place mai mult decât orice pe lume să muncească.

Unii oameni se uită la miliardari și se întreabă care-o fi problema lor. 

  • „Deja au mai mult decât ar putea să cheltuiască într-o viață de om, nu le-ajunge?“ 
  • „De ce nu călătoresc, de ce nu își petrec timpul prietenii, de ce nu se apucă de lecții de pian?“
  • „Dacă aș fi bogat, aș găsi ceva mai bun de făcut decât să muncesc într-una.“
  • Ce nu înțeleg cei mai mulți dintre noi este că oamenii care chiar au succes adoră să muncească. În parte, succesul lor se datorează tocmai acestui lucru. 
  • Miliardarii nu sunt obsedați tot timpul de ideea de a strânge cât mai mulți bani – pur și simplu le place mai mult decât orice altceva să simtă că progresează și că viața lor devine mai bună.

Te mai poate interesa și articolul 7 MODALITĂȚI PRIN CARE SĂ FOLOSEȘTI SPIRITUALITATEA PENTRU CA AFACEREA TA SĂ PROSPERE (citește aici).

Cum gândești tu în comparație cu un miliardar? Ce idei dintre cele de mai sus poți integra în modul tău de gândire?

Nu e nevoie să ai un miliard de dolari că să gândești ca un miliardar. Iar o astfel de gândire se poate dovedi extrem de profitabilă!

RESURSE:

1. Podcastul CUM SĂ GÂNDIM PENTRU SUCCES (20 minute) – ascultă aici

2. Programul audio cu sugestii pozitive MAGNETISM FINANCIAR (disponibil aici)

3. Categoria de cărți pentru DEZVOLTARE PERSONALĂ de la editura Vidia (accesează aici)

4. Emisiunea 11 PAȘI PENTRU A OBȚINE REZULTATE (vizionează aici)

Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăDerivate 4.0 Internațional .

Lasă un răspuns