Sari la conținut

Cum să-ți găsești menirea în viață

Mulți oameni trăiesc fără să știe care e menirea lor în viață. Unii se întreabă ce legătură are menirea lor în viață cu orice altceva. Există un motiv bun pentru ca oamenii să se gândească la menirea lor în viață. Motivul este că majoritatea oamenilor trebuie să simtă că există un scop mai amplu pentru viața și existența lor. Majoritatea dintre noi avem o latură spirituală. Trebuie să simțim că nu ne-am născut doar ca să trecem printr-o serie de experiențe, doar ca să murim.

Trebuie să simțim că există motive pentru care experimentăm lucrurile pe care le experimentăm, că putem folosi diversele experiențe prin care trecem în viață pentru o menire mai înaltă sau un bine superior.

Cum află cineva care e menirea sa în viață? 

Există multe modalități pentru a face acest lucru. În primul rând, poți să-ți faci timp pentru contemplare și meditație. La drept vorbind, contemplarea și meditația profunde sunt necesare pentru a reuși în această privință. Așadar, găsește un loc frumos și liniștit care îți permite să-ți deschizi mintea. Gândește-te la lucrurile pe care le-ai experimentat până acum în viața ta. Pline de bucurie ori suferință, acele experiențe te-au învățat ceva despre oameni și despre tine. Gândește-te cum ai gestionat acele situații. Ai învățat cum să gestionezi situația într-o manieră sănătoasă? Ai gestionat lucrurile într-un mod nesănătos? Știi care e diferența? Toate aceste întrebări și multe altele pot fi indicii pentru a-ți găsi menirea în viață.

Ce pot învăța ceilalți din experiențele tale?

În special pentru cei care au trăit o viață plină de durere și suferință, utilizarea acestor experiențe pentru a-și găsi scopul vieții poate fi vindecătoare. Dacă tu crezi că ai suferit pur și simplu degeaba, asta poate să te facă să simți că nu ai nicio valoare sau că viața ta nu contează. 

Dacă poți să-ți împărtășești suferințele și modul în care ai depășit acele suferințe, acum ai un scop de viață. Menirea ta ar putea fi astfel să ridici moralul altor oameni care au suferit la fel ca tine. Ai putea deveni o lumină de speranță și aspirație pentru cei care simt că nimeni nu înțelege prin ce trec ei.

Ce te face cu adevărat fericit?

O altă modalitate pentru a-ți găsi menirea în viață e să meditezi și să te gândești la lucrurile care te fac fericit și care te fac să simți bucurie. Nu ar fi minunat să-ți poți folosi energia, în special pe plan profesional, făcând acele lucruri care aduc fericire și bucurie altora? Sigur că, ar fi minunat! Așadar, fă-ți timp și chibzuiește cum poți să-ți folosești energia pozitivă și lumina ca menire a vieții tale.

Găsirea menirii în viață poate să dureze ani de zile și uneori este nevoie de toată viața ca să privești înapoi și să îți dai seama care a fost menirea ta în viață. Însă, odată ce ai găsit-o, vei avea un sentiment de împlinire și liniște sufletească pe care alții, care nu își cunosc menirea, nu îl vor avea niciodată.

Resurse: 

Programe audio pentru meditație cu sugestii pozitive și muzică de relaxare:CLICK AICI

Audio-track-uri despre spiritualitate și dezvoltare personală pe SoundCloud:CLICK AICI

Categoria de cărți în domeniul NLP, dezvoltării personale și spiritualității de la editura Vidia: CLICK AICI

Urmărește video-ul nostru ADEVĂRUL DESPRE SPIRITUALITATE: CLICK AICI

Pagina oficială de Facebook: CLICK AICI


Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăDerivate 4.0 Internațional .

Lasă un răspuns