Tag - alimente

Alimente vedeta care mentin creierul verde

Ţi-l aminteşti pe Popeye marinarul, devoratorul de spanac din desenele animate după care se înnebuneau copiiii prin anii 1980? Un matelot slăbănog, care trage nonstop dintr-o pipă grosolană şi înghite câte o conservă de spanac înaintea fiecărei partide de box cu nu mai puţin celebrul său rival Bluto, o masă uriaşă de muşchi încununată cu o căpăţână minusculă. Porţia de spanac produce invariabil o implozie la nivelul bicepşilor lui Popey, care îl face KO pe Bluto la fiecare confruntare. [...]

Citește mai mult...

10 moduri sănătoase de gătire a alimentelor pentru mai multă poftă de viață

Informațiile despre alimentele bune și sănătoase care ne asigură o viață ideală ne sunt furnizate prin toate canalele media și nu numai. Știm ce alimente să consumăm, când să le consumăm și cum anume să le preparăm. Dar iată că, există și câteva trucuri legate de modul de gătire a mâncării, pentru o stare mai bună de sănătate și susținerea sistemului imunitar. Pentru a preveni scăderea nivelului de energie, trebuie să furnizezi organismului vitamine, minerale, enzime, antioxidanți, carbohidrați complecși, grăsimi [...]

Citește mai mult...

Cum să gătim varza și broccoli pentru a beneficia de potențialul lor anticancer

Persoanele aflate la risc de a dezvolta o formă de cancer, dar nu numai ele, ar trebui să consume de cel puțin patru ori pe săptămână varză or broccoli or conopidă, un nap sau câteva firicele de năsturel, ne sfătuiesc Richard Beliveau și Denis Gingras în cartea lor Alimente care combat cancerul. Așa cum am explicat în articolul anterior, legumele din familia cruciferelor sunt cele mai puternice alimente anticancer, dovadă fiind zecile de studii realizate în acest sens. În [...]

Citește mai mult...

Legumele din familia Crucifere: cele mai puternice alimente anticancer

În mod nemeritat, varza are o reputație de legumă insipidă, însă când vine vorba de sănătate nu contenim să-i lăudăm efectele sale terapeutice. Și mai mult, autorii cărții Alimente care combat cancerul, Richard Beliveau și Denis Gingras, au trecut-o în fruntea listei de alimente care opresc cancerul din evoluție și chiar îl vindecă. „Plantele care aparţin familiei Crucifere (varza, broccoli, conopida și varza de Bruxelles) erau cultivate în Antichitate în principal pentru proprietăţile lor medicinale. Varza a fost cu precădere [...]

Citește mai mult...

Predispoziția genetică la cancer poate fi învinsă prin alimentație

Înainte de a diseca fiecare alimentcare se pretează pentru o alimentație anti-cancer, în rândurile următoare îți voi vorbi despre nutriterapie explicată pe larg de medicii Richard Béliveau și Denis Gingras, în cartea Alimente care combat cancerul. „Nutriterapia poate fi văzută ca un fel de chimioterapie care foloseşte arsenalul de molecule anticancer prezente în alimente pentru a combate celulele canceroase ce se formează în mod spontan. Departe de a fi o terapie alternativă, prevenirea cancerului prin alimentaţie este, dimpotrivă, un mijloc [...]

Citește mai mult...

Descoperirea din lumea medicală – moleculele anticancer

Nu mai este un secret pentru nimeni că maladia secolului XXI, cancerul, poate fi prevenită, dar și încetinită cu ajutorul alimentelor pe care le punem zilnic pe farfurie. Confuzia apare însă în momentul în care dorim să ne adaptăm dieta în acest sens. La o serie de întrebări esențiale despre rolul alimentelor în combaterea și vindecarea cancerului răspund celebrii medici Richard Béliveau și Denis Gingras, în cartea lor Alimente care combat cancerul. Care sunt alimentele anti-cancer și în ce [...]

Citește mai mult...

Dieta înțeleaptă: Lasă organismul sa aleagă singur ce alimente i se potrivesc

Presupusele alimente naturale şi sănătoase pot face mult rău. Pot fi adevărate toxine şi pot face ravagii. Nu în masă, ci selectiv: fiecare consumator este unic şi relaţia fiecăruia cu hrana cea de toate zilele este una specifică, individuală. Dintre doi oameni care consumă cu aceeaşi plăcere aceleaşi cereale integrale, de pildă, unul se poate alege cu beneficii maxime pentru sănătate, iar celălat cu afecţiuni grave. Explicaţia, consideră dr. Keith Scott-Mumby în lucrarea sa DIETA ÎNȚELEAPTĂ este de domeniul [...]

Citește mai mult...

4 alimente pentru un creier sănătos și performanțe mentale după 60 de ani

Toți ne dorim o memorie bună și un creier de geniu, care să funcționeze la cote înalte chiar și la vârste înaintate. Dacă la 50 de ani ne putem simți încă în formă, pentru mulți oameni depășirea vârstei de 60 ani reprezintă un prag psihologic important. Etapă care aduce cu sine temeri și neliniști cu privire la schimbările care apar în corp și la bolile degenerative care pot afecta creierul. Dar câți dintre noi știm de ce fel de [...]

Citește mai mult...

Despre “Alimente care combat cancerul” – lucrare de referință în domeniul sănătății

            „Mâncarea este un element de bază al existenţei umane, selectarea, combinarea şi transformarea sa fiind un privilegiu de care se bucură exclusiv oamenii. Culturile străvechi elaborează tradiţii care recunosc proprietăţile intrinseci, sănătoase ale ingredientelor alimentare, inclusiv ale zarzavaturilor, fructelor, leguminoaselor şi mirodeniilor şi le includ în viaţa de zi cu zi pentru a-şi păstra sănătatea. În mod ironic, medicina modernă oferă o perspectivă opusă asupra mâncării. În general, pacienţii primesc sfaturi de la doctori în legătură cu dieta [...]

Citește mai mult...

Aciditatea în exces – o cauză majoră a problemelor de sănătate

Cauza multor boli este, de multe ori, aceeași: prea multe deșeuri acide în organism. Acestea sunt eliminate parțial din corp prin rinichi, plămâni sau piele, însă cele ce nu pot fi eliminate sunt reabsorbite din colon în ficat, puse din nou în circulație în corp și în final depuse în țesuturi. De aici până la declanșarea bolii nu mai este decât un pas. În plus, din cauza excesului de aciditate corpul ia mai multe minerale alcaline de la organe [...]

Citește mai mult...