Tag - cancer

Băuturile dietetice cresc riscul de boli cardiovasculare

Un studiu realizat timp de 10 ani de o echipă de cercetători condusă de dr. Ankur Yvas de la Universitatea din Iowa a relevat faptul că femeile care consumă sucuri dietetice zilnic prezintă un risc crescut de boli cardiovasculare, precum infarctul și atacul cerebral. Risc de deces cu 50% mai mare Studiul a fost realizat pe un eșantion de circa 60.000 de femei și s-a observat că femeile care au băut zilnic două sau mai multe băuturi pe bază de îndulcitori [...]

Citește mai mult...

La ce riscuri te expui când te dai cu ojă

Se spune despre unghii că sunt cartea de vizită a unei femei și pe bună dreptate. Unghiile frumos îngrijite completează o ținută sau, din contra, dacă nu sunt aranjate pot da un aspect neglijent persoanei respective. Vopsirea unghiilor vine însă la pachet și cu câteva dezavantaje. Iar dacă te afli în situația mea și ești o clientă fidelă a unghiilor cu gel, rândurile de mai jos trebuie citite cu atenție. Medicul epidemiolog Thu Quach de la Universitatea Stanford susține că ojele [...]

Citește mai mult...

Candida crește cu 80% riscurile de cancer

Există boli care nu dor, dar pe cât par de banale, pe atât sunt de periculoase. O astfel de boală este candidoza, iar statisticile arată că circa 75% dintre femei au avut cel puţin o dată în viaţă candidoză, iar la 45% dintre ele boala a recidivat. La bărbați este mai puțin întâlnită, dar în rândurile de mai jos vei afla de ce trebuie să se trateze și el atunci când partenera este afectată. În plus, neglijată, candidoza transformă [...]

Citește mai mult...

Vitamine naturale pentru infertilitate, anemie și probleme de inimă

Cancerul, bolile de inimă, anemia și infertilitatea sunt boli care nu pot fi comparate între ele, dar impactul pe care îl au, la nivel fizic și psihic, ne poate transforma viața într-un chin la fel de mare. Când ne confruntăm cu astfel de boli, prescripția medicală este indiscutabilă. În paralel însă, putem apela și la adjuvanți, precum vitaminele, studiile arătând efectele lor preventive și curative. Fără discuții, orice tratament alternativ se va face doar sub supraveghere medicală. Fiind vorba [...]

Citește mai mult...

Boala, ca proces de autoapărare al organismului

Sănătatea este condiţia naturală a fiinţelor vii. Şi adevărata sănătate nu poate exista într-o  lume în care alimentaţia este denaturată, apa poluată, aerul viciat,  spiritele  tulburi, conştiinţele  obscure. Este ideea de la care se pleacă în volumul Iniţiere la sănătatea integrală, de Andre Passebecq (un naturopat renumit care a îmbrățișat armonios calea remediilor naturale până la onorabila vârstă de 91 de ani) ce militează pentru menținerea și restabilirea sănătăţii fizice şi mentale prin metode cât mai naturale. Şi da, este posibil, având în vedere că boala este chiar încălcarea echilibrului natural [...]

Citește mai mult...

Alimente vedeta care mentin creierul verde

Ţi-l aminteşti pe Popeye marinarul, devoratorul de spanac din desenele animate după care se înnebuneau copiiii prin anii 1980? Un matelot slăbănog, care trage nonstop dintr-o pipă grosolană şi înghite câte o conservă de spanac înaintea fiecărei partide de box cu nu mai puţin celebrul său rival Bluto, o masă uriaşă de muşchi încununată cu o căpăţână minusculă. Porţia de spanac produce invariabil o implozie la nivelul bicepşilor lui Popey, care îl face KO pe Bluto la fiecare confruntare. [...]

Citește mai mult...

Ceaiul verde – unul dintre cele mai puternice remedii anticancer

Despre ceaiul verde se știe că are un conținut bogat de antioxidanți și că ajută la slăbit. Și cam atât! Din nefericire, așa cum se întâmplă şi cu alte alimente de origine asiatică, ceaiul verde rămâne puţin cunoscut pentru europeni și occidentali și aceasta explică diferenţa ratelor de cancer dintre asiatici (foarte mici) şi restul populațiilor (foarte mari). Ceaiul verde este o sursă excepţională de molecule anticancer puternice, ceea ce îl face un element esenţial în orice dietă care [...]

Citește mai mult...

Ciocolata, o plăcere sănătoasă care ține la distanță bolile de inimă

Pe bună dreptate, ciocolata este considerată hrana zeilor, întrucât are un gust divin și, în plus, are puteri afrodisiace, ce-i drept încă nedemonstrate. Însă dincolo de toate acestea, consumul zilnic a numai două tablete de câte 20 de grame de ciocolată, cu minim 70% masă de cacao, poate aduce beneficii semnificative sănătăţii şi poate să înlocuiască ori să diminueze consumul dulciurilor pline de zahăr şi de grăsimi. Deși pare greu de crezut, ciocolata se află pe lista scurtă a [...]

Citește mai mult...

Cele mai sănătoase 4 sucuri din fructe de vară

Profită de vară și răsfață-te cu cele mai aromate și sănătoase fructe. Folosește-le simple sau fă combinații cu alte fructe, transformă-le în smoothie-uri delicioase și vei avea gustul și savoarea verii într-un pahar. 1. Smoothie de afinePline de vitamine și foarte sănătoase, afinele sunt pe tarabe o scurtă perioadă, așa că nu rata ocazia de a-ți face și provizii la congelator, pentru următoarele luni. ”Afinele au substanța antibacteriană antocianozidă, cu un efect tonic asupra vaselor de sânge, fiind de ajutor în [...]

Citește mai mult...

Consumul moderat de vin roșu ține bolile cardiovasculare la distanță

Dacă am bea câte 125 ml de vin pe zi, bolile cardiovasculare nu ar mai fi principala cauză de deces, iar rata cancerului ar scădea vertiginos. Dar nu facem acest lucru și asta pentru că vinul este perceput mai puțin ca un medicament. Vinul, susținea celebrul microbiolog Louis Pasteur, este cea mai sănătoasă și mai igienică băutură din lume. Iar cercetãtorii Richard Beliveau și Denis Gingras explicã în cartea lor, Alimente care combat cancerul, în ce mod vinul roșu [...]

Citește mai mult...