Tag - cancer

Soia – unul dintre cele mai importante alimente cu proprietăți anticancer

Dacă aș face un sondaj cu întrebarea câtă soia mâncați într-o săptămână, și aici mă refer la derivatele din soia, cei mai mulți dintre voi mi-ar răspunde foarte puțină sau deloc. În mod eronat, leguminoasele precum soia sunt pitite în ghidurile noastre cu piramide alimentare sub titlul „Carne şi înlocuitori ai cărnii”, o clasificare oarecum nedreaptă dacă ne gândim cât de bogate sunt boabele de soia în proteine, acizi graşi esenţiali, vitamine, minerale şi fibre dietetice. Sub ce forme consumăm [...]

Citește mai mult...

Usturoiul și ceapa, fruntașe în orice strategie de prevenire a cancerului prin dietă

În cartea Alimente care combat cancerul, Richard Beliveau și Denis Gingras alocă un capitol consistent usturoiului și rudelor sale din familia Allium (ceapa, prazul, arpagicul, hașma sau ceapa franțuzească). De ce? Pentru că aceste legume-minune, în ciuda mirosului puternic, ar trebui să fie nelipsite din alimentația zilnică, întrucât joacă un rol esențial în tratarea bolilor şi în menţinerea sănătăţii, în general. Însă cel mai mare atuu al lor este acela că inhibă dezvoltarea cancerului atât prin acţiunea lor protectoare [...]

Citește mai mult...

Cum să gătim varza și broccoli pentru a beneficia de potențialul lor anticancer

Persoanele aflate la risc de a dezvolta o formă de cancer, dar nu numai ele, ar trebui să consume de cel puțin patru ori pe săptămână varză or broccoli or conopidă, un nap sau câteva firicele de năsturel, ne sfătuiesc Richard Beliveau și Denis Gingras în cartea lor Alimente care combat cancerul. Așa cum am explicat în articolul anterior, legumele din familia cruciferelor sunt cele mai puternice alimente anticancer, dovadă fiind zecile de studii realizate în acest sens. În [...]

Citește mai mult...

Legumele din familia Crucifere: cele mai puternice alimente anticancer

În mod nemeritat, varza are o reputație de legumă insipidă, însă când vine vorba de sănătate nu contenim să-i lăudăm efectele sale terapeutice. Și mai mult, autorii cărții Alimente care combat cancerul, Richard Beliveau și Denis Gingras, au trecut-o în fruntea listei de alimente care opresc cancerul din evoluție și chiar îl vindecă. „Plantele care aparţin familiei Crucifere (varza, broccoli, conopida și varza de Bruxelles) erau cultivate în Antichitate în principal pentru proprietăţile lor medicinale. Varza a fost cu precădere [...]

Citește mai mult...

Descoperirea din lumea medicală – moleculele anticancer

Nu mai este un secret pentru nimeni că maladia secolului XXI, cancerul, poate fi prevenită, dar și încetinită cu ajutorul alimentelor pe care le punem zilnic pe farfurie. Confuzia apare însă în momentul în care dorim să ne adaptăm dieta în acest sens. La o serie de întrebări esențiale despre rolul alimentelor în combaterea și vindecarea cancerului răspund celebrii medici Richard Béliveau și Denis Gingras, în cartea lor Alimente care combat cancerul. Care sunt alimentele anti-cancer și în ce [...]

Citește mai mult...

Ce semnale de avertizare se ascund în spatele bolilor (III)

Michel Odoul, în cartea sa Ghidul complet al durerilor fizice. Terapii psihoenergetice, descrie cu lux de amănunte care este semnificația bolilor care ne afectează, chipurile, spunem noi, pe neașteptate. Dacă ai lecturat partea I și partea a II-a ale textului ai putut observa că nici o boală nu apare din senin. În cea de a III-a și ultima parte a textului despre semnalele de avertizare care se ascund în spatele bolilor, Odoul ne vorbește, nu întâmplător, despre suferințele inimii [...]

Citește mai mult...

Ce îndrumări dădea Valeriu Popa oamenilor care sufereau de cancer

“Căutaţi ca prin viaţa pe care o duceţi să trăiţi cât mai aproape de perfecţiune, folosindu-vă de ambele căi de cunoaştere: ştiinţa şi credinţa”. Acest îndemn aparţine lui Valeriu Popa, un nume puţin cunoscut de cei foarte tineri, dar din experiența căruia avem toți de învățat, întrucât, prin harul său a ajutat mii de oameni să-şi recapete starea de sănătatea. Valeriu Popa, inginer de profesie, a fost preocupat încă din copilărie să descopere tainele corpului omenesc, plecând de la ideea că [...]

Citește mai mult...

Alimentele crude, primul pas spre vindecarea bolilor

Principala cauză a bolilor este dieta greşită. Este concluzia de o viaţă a cercetătorului elveţian Ernest Gunther, aşa cum apare în bestsellerul său legat de alimentaţie, Hrana Vie. Iar conţinutul de enzime (substanţe naturale produse de celulele vii) din alimentele crude ajută la menţinerea unei sănătăţii optime. Aşadar, prin hrana crudă (fructe, legume, cereale, zarzavaturi), nepreparată cu ajutorul focului, şi regim se pot vindeca boli pe care medicina clasică le consideră aproape imposibil de tratat. „O deosebită impresie mi-a făcut vindecarea [...]

Citește mai mult...

Cancerul în stadii incipiente poate fi vindecat prin hrană crudă

Despre beneficiile alimentaţiei crude pentru bunul mers al organismului uman s-a vorbit în atâtea tratate, articole medicale şi nu numai. Este lesne de înţeles că roadele pământului, nealterate în niciun fel de intervenţia omului, te răsplătesc cu toţi nutrienţii care le ţin şi pe ele în viaţă. Şi despre viaţă este vorba şi în acest articol, căci hrana vie s-ar putea să o salveze chiar şi pe a ta. Ei bine, este adevărat, se aude din ce în ce [...]

Citește mai mult...