Sari la conținut

Sănătatea spiritului: o condiție de bază a bunăstării întregului organism

sanatatea spiritului

Spiritul sau sufletul nu face parte propriu-zis din atributele noastre fizice, dar este considerat o parte importantă din întregul pe care îl formează ființa umană. Corpul lucrează în armonie cu mintea și spiritul, prin urmare pot să se influențeze reciproc. Acestea fiind zise, așa cum te preocupă sănătatea corpului și a minții tale, la fel trebuie să te preocupe și bunăstarea ta spirituală. 

Intră în legătură cu latură ta spirituală

Mulți dintre noi nu conștientizează că, dacă avem spiritul sănătos, corpul poate să se vindece mai repede cu ajutorul energiei pozitive (plus renumitul efect placebo). Deși nu e considerat un leac propriu-zis, el este văzut ca făcând parte din tratament, întrucât poate să ne fie de mare ajutor în gestionarea durerii și a complicațiilor care însoțesc de obicei o boală.

Când în viața ta domnește armonia deplină, poți să spui că ai dobândit sănătatea spirituală. Asta înseamnă că îți găsești în suflet alinarea chiar și atunci când te doare ceva și încrederea chiar și atunci când ești cuprins de deznădejde. Viața arată cu totul altfel când ai spiritul sănătos.

Citește aici și articolul: CUM SĂ LUPȚI ÎMPOTRIVA ANXIETĂȚII FĂRĂ MEDICAMENTE – 10 strategii care te ajută să îți păstrezi calmul

Cu boala fizică lupți mai ușor dacă spiritul tău este sănătos și puternic

Uneori, când ne simțim foarte rău sau suntem grav bolnavi, avem tendința să uităm în ce credem și pur și simplu ne lăsăm spiritul să decadă fiindcă avem impresia că boala ne macină cu totul. Ce nu știm însă e că atunci când suntem sănătoși din punct de vedere spiritual avem mai multă forță și putem să ne luptăm cu orice fel de boală pentru că suntem ființe complete. Așadar, când corpul, mintea și spiritul sunt în armonie, avem mari șanse să ne vindecăm.

Citește aici și articolul REZILIENȚA ȘI CALMUL MĂ IMUNIZEAZĂ ÎMPOTRIVA PRESIUNILOR EXTERNE

În schimb, dacă simți că sănătatea ta spirituală e șubredă, fă-ți timp să reflectezi și să-ți analizezi modul de viață dintr-o perspectivă mai amplă. Ia-ți un răgaz ca să-ți asculți sufletul și să simți iubirea universală care domnește în adâncul lui. În felul acesta vei înțelege însăși esența vieții tale, descoperind ce te face să te simți întreg și unde îți găsești forța interioară. Mai presus de orice, păstrează-ți perspectiva optimistă asupra vieții și vei vedea cum ți se va schimba viața în bine.

Alte resurse

1. Alege din colecția noastră de cărți de dezvoltare personală și evoluție spirituală: www.vidia.ro

2. Integrează în practica ta zilnică un program pentru redobândirea stării de armonie și bine cu Mind Synergy (accesează pagina produsului aici) 

3. Urmărește video-ul nostru 5 CONDIȚII PENTRU PĂSTRAREA UNEI STĂRI DE SĂNĂTATE IMPECABILE (accesează aici)

Lasă un răspuns