Tag - alimentatie

Legumele din familia Crucifere: cele mai puternice alimente anticancer

În mod nemeritat, varza are o reputație de legumă insipidă, însă când vine vorba de sănătate nu contenim să-i lăudăm efectele sale terapeutice. Și mai mult, autorii cărții Alimente care combat cancerul, Richard Beliveau și Denis Gingras, au trecut-o în fruntea listei de alimente care opresc cancerul din evoluție și chiar îl vindecă. „Plantele care aparţin familiei Crucifere (varza, broccoli, conopida și varza de Bruxelles) erau cultivate în Antichitate în principal pentru proprietăţile lor medicinale. Varza a fost cu precădere [...]

Citește mai mult...

Predispoziția genetică la cancer poate fi învinsă prin alimentație

Înainte de a diseca fiecare alimentcare se pretează pentru o alimentație anti-cancer, în rândurile următoare îți voi vorbi despre nutriterapie explicată pe larg de medicii Richard Béliveau și Denis Gingras, în cartea Alimente care combat cancerul. „Nutriterapia poate fi văzută ca un fel de chimioterapie care foloseşte arsenalul de molecule anticancer prezente în alimente pentru a combate celulele canceroase ce se formează în mod spontan. Departe de a fi o terapie alternativă, prevenirea cancerului prin alimentaţie este, dimpotrivă, un mijloc [...]

Citește mai mult...

Descoperirea din lumea medicală – moleculele anticancer

Nu mai este un secret pentru nimeni că maladia secolului XXI, cancerul, poate fi prevenită, dar și încetinită cu ajutorul alimentelor pe care le punem zilnic pe farfurie. Confuzia apare însă în momentul în care dorim să ne adaptăm dieta în acest sens. La o serie de întrebări esențiale despre rolul alimentelor în combaterea și vindecarea cancerului răspund celebrii medici Richard Béliveau și Denis Gingras, în cartea lor Alimente care combat cancerul. Care sunt alimentele anti-cancer și în ce [...]

Citește mai mult...

Dieta înțeleaptă: Lasă organismul sa aleagă singur ce alimente i se potrivesc

Presupusele alimente naturale şi sănătoase pot face mult rău. Pot fi adevărate toxine şi pot face ravagii. Nu în masă, ci selectiv: fiecare consumator este unic şi relaţia fiecăruia cu hrana cea de toate zilele este una specifică, individuală. Dintre doi oameni care consumă cu aceeaşi plăcere aceleaşi cereale integrale, de pildă, unul se poate alege cu beneficii maxime pentru sănătate, iar celălat cu afecţiuni grave. Explicaţia, consideră dr. Keith Scott-Mumby în lucrarea sa DIETA ÎNȚELEAPTĂ este de domeniul [...]

Citește mai mult...

6 Mituri capcana despre dieta

Ce înseamnă o dieta sănătoasă? Care sunt principiile ei? Au curs râuri de cerneală şi fluvii de megabiţi căutând posibile şi imposibile răspunsuri pentru această întrebare. Câteva idei comune unifică literatura de specialitate: grăsimile nu sunt bune, carbohidraţii ne menţin sănătoşi, vitaminele şi mineralele au efect benefic doar în anumite doze, alimentele alcaline sunt bune, cele acide sunt rele… Basme, în cel mai bun caz. Ignoranţă, în cel mai rău caz. Cel care arată cu degetul este dr. Keith Scott-Mumby, autorul [...]

Citește mai mult...

Dieta epocii de piatră vs. otrăvurile din dieta modernă

„Cât de frecvente sunt alergiile şi intoleranţele alimentare? Strămoşii noştri aveau aşa ceva?” – se întreabă voit retoric un guru din domeniul nutriţiei, dr. Keith Scott-Mumby. Şi tot el răspunde detaliat şi argumentat, într-o carte de citit cu sufletul la gură şi cu lacătul pus pe uşa frigiderului: ”Dieta înţeleaptă” ( Editura Vidia). Omul primitiv se răsfăţa cu fructe de mare şi, în genere, era foarte atent la alimentaţie, dieta lui cuprinzând alimentele incluse astăzi în schemele de detoxificare: legume, [...]

Citește mai mult...

Îndrumările lui Valeriu Popa pentru o sănătate de fier

Atunci când ne doare ceva, din instinct, luăm o pastilă. Dacă Valeriu Popa ar mai fi trăit, el ne-ar fi sfătuit să cercetăm mai întâi cauzele durerii și abia apoi să acționăm. Însă a acționa nu înseamnă automat să apelăm la medicamente, ci mai degrabă să ne corectăm stilul de viață. „Durerea este un efect determinat de o cantitate de toxine care apasă asupra sistemului nervos din zona respectivă, făcându-ne astfel să recepționăm informația despre dezechilibrul existent. Deci, durerea este [...]

Citește mai mult...

Află ce problemă de sănătate ai după culoarea unghiilor

UNGHII ALBICIOASE Sunt simptomul unei anemii sau al unei afecţiuni hepatice. În schimb, micile pete albe de pe suprafaţa unei unghii de un roz sănătos, incriminate, prin tradiţie, drept semne ale anemiei, nu indică o astfel de carenţă minerală. Ci nişte micromalformaţii ale cheratinei, provocate de manopera agresivă în cursul manichiurii: împingerea prea brutală a cuticulelor, şocuri repetate etc.

Citește mai mult...

6 reguli de aur pentru consumul legumelor

Ni se repetă la infinit să consumăm minimum cinci porţii de legume şi fructe pe zi. Cum recomandarea generală este de două fructe, câte unul la fiecare gustare din zi, reiese că trei porţii ar trebui să fie formate din legume. Drept garanţie fermă a sănătăţii şi longevităţii. Este mult? Este puţin? Este numai bine? Întrebări întoarse pe toate părţile, în ultimii ani, ca şi cum cantitatea ar conta de una singură. Or, acest garant în curs de ”sanctificare” [...]

Citește mai mult...

Soia în lupta împotriva cancerului

Pentru că aduce o mulțime de beneficii organismului și ajută în ameliorarea unor afecțiuni, soia a fost socotită de mulți cercetători și medici drept o comoară pentru sănătate. Descoperă-i calitățile și află cum o poți include în dieta ta. Ce este soia? Face parte din categoria leguminoaselor, alături de fasole și linte. Poate avea boabe galbene, din care se face laptele de soia sau boabe negre, mai bune la gust, pe care asiaticii le folosesc la pregătirea diverselor feluri de mâncare. Ce [...]

Citește mai mult...